Pe cine mizează partidele politice la alegerile europarlamentare? Vezi candidații cărășeni!

Anul 2014 aduce două scrutinuri electorale pentru români și, cel mai probabil, un referendum. Startul va fi dat de alegerile europarlamentare, a căror dată este încă în discuție la nivelul partidelor politice.

Principalele formațiuni din Caraș-Severin și-au desemnat în mare candidații pentru Parlamentul Europei. În unele cazuri însă, locul pe care aceștia îl ocupă nu este fruntaș, ceea ce înseamnă că șansele ca județul să aibă un reprezentant la Bruxelles sunt aproape nule. Asta, mai ales în contextul în care Sorin Frunzăverde, vicepreședinte al PNL la nivel național, a renunțat în trecut la funcția pe care a deținut-o în Parlamentul Europei în favoarea Palatului Administrativ.  De altfel, la momentul actual, Partidul Național Liberal nu și-a definitivat listele, iar candidatul din Caraș-Severin nu a fost prezentat încă.

Filiala județeană a PSD Caraș-Severin nu va ieși cu un candidat propriu, întrucât, așa cum anunțau liderii social-democrați, în cazul în care Daciana Sârbu va candida va avea sprijinul membrilor din județ.

Opoziția are candidați
„Candidatul PP-DD care va reprezenta Caraș-Severin va fi Paul Purea. În această săptămână purtăm discuțiile de definitivare a candidaturii. Cert este că la nivel național primele locuri sunt ocupate deja de cei cu funcții importante în partid. Prima poziție este ocupată de Dan Diaconescu, cel care va fi și candidatul partidului la prezidențialele din toamnă. În ce privește targetul, sperăm să menținem același trend ca la alegerile locale și parlamentare și să ne situăm în jurul a 15 procente, deși sondajele de la nivel național arată că PP-DD ar avea doar 5 la sută în momentul de față. Odată ce listele vor fi definitivate vom strânge cele 200.000 de semnături pentru susținere, iar apoi putem spune că intrăm în bătălia electorală”, a declarat Valentin Blănariu pentru www.expressdebanat.ro .

Candidatul PDL este inginerul Ilie Buzescu. Așteptările mele de la alegerile europarlamentare sunt cele care să indice adevărata valoare a PDL în politica românească. Locul pe liste va fi stabilit la nivel național. Probabil, decizia colegilor mei de a mă desemna drept candidat pleacă de la vechimea în partid, cunoștințele mele politice sau chiar experiența mea pe plan managerial”, a spus Ilie Buzescu. Acesta este în prezent consilier local la Caransebeș, iar de profesie e inginer, conduce o firmă și este convins de faptul că managerii care pleacă din mediul privat fac față cu brio cerințelor statului.

An electoral
În anul 2014 se încheie mandatul de cinci ani al actualilor europarlamentari, iar cetățenii din statele UE sunt așteptați la urne pentru a-și alege reprezentanții în Parlamentul European. Deși scrutinul electoral ar fi trebuit să aibă loc în luna mai, partidele politice încă discută pe această temă, întrucât se dorește o comasare a alegerilor europarlamentare cu referendumul pentru schimbarea Constituției României.

De asemenea, în toamna acestui an românii sunt așteaptați la urne să își aleagă noul președinte.

Comments

  1. silviu_costea says:

    Domnisoara Oana, esti in plina eroare. E adevarat ca data alegerilor europarlamentare o discuta partidele politice, dar mai adevarat e ca alegerile le executa la data stabilita de altii: “Elections to the European Parliament will be held in all member states of the European Union (EU) between 22 and 25 May 2014, as decided unanimously by a decision the Council of the European Union.” Pariu ca europarlamentarele vor avea loc in 25? Multumim de neinformare! La revedere si La buna dezinformare!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/