Pe Aeroportul Caransebeş se poate ateriza! Vela, în turnul de control!

Administraţia locală caransebeşeană nu a luat deloc în râs proiectele spectaculoase, poate uşor fanteziste, ale omului de afaceri care a concesionat aeroportul oraşului de la Consiliul Judeţean şi este gata să medieze litigiul dintre cele două părţi pentru ca activitatea aeroportuară să se reia după foarte mulţi ani!

Axente Obrejan a propus Consiliului Judeţean Caraş-Severin o afacere de peste 100 de milioane de euro care să scoată judeţul din anonimat: circuit de Formula 2, aeroport, SPA și mall. Toate, pe actuala locaţie a aeroportului din Caransebeş! Şansele ca afacerea să demareze sunt mici, aproape nule în momentul de faţă şi asta, pentru că între administraţia judeţeană şi omul de afaceri au apărut disensiuni. În special din cauza faptului că afaceristului i-au fost concesionate prin contract şi suprafeţe care nu sunt, cel puţin nu acum, în proprietatea Consiliului Judeţean. Suprafeţe fără de care nu se poate obţine autorizaţia de funcţionare a aeroportului. Ceea ce poate deveni aeroportul pentru Caransebeş, pentru judeţ şi chiar pentru întreaga zonă a făcut ca şi primarul Marcel Vela şi consilierii locali să analizeze situaţia şi să caute soluţii. Municipiul Caransebeş ar putea deveni un fel de mediator în relaţiile încordate dintre Obrejan şi Consiliul Judeţean şi ulterior beneficiar.

CITEŞTE ŞI: 

Afacerea de peste 100 de milioane de euro care scoate Caraș-Severinul din anonimat: circuit de Formula 2, aeroport, SPA și mall!

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Posibilitatea preluării aeroportului de către municipiul de pe Timiş şi Sebeş a ajuns astfel subiect de discuție pe masa de lucru a consilierilor locali în ultima ședință din 2015. Dezvoltarea activității pe Aeroportul Caransebeș, demararea unor investiții și reluarea activității aeroportuare este în interesul Caransebeșului, astfel că va putea fi un pol de dezvoltare pentru județul Caraș-Severin. Cel puţin aşa crede primarul Vela. Aceeaşi idee o avansa şi Obrejan. S-au purtat deja discuții cu reprezentanții celor două părți, iar în Consiliul Local s-a înregistrat o ofertă fermă din partea SC Aeroportul Caransebeș pentru a prelua o parte dintre activele aeroportului. Este vorba de aerogară, turnul de control și altele strict necesare pentru activitatea aeroportuară. Dacă administrația din Caransebeș ar prelua aceste investiții evaluate corect de evaluatori neutri autorizați, dacă și Consiliul Județean are deschiderea de a porni activitatea la aeroport și ar stinge litigiul cu Obrejan, care oricum ar dura mulți ani în instanță, s-ar putea transfera către Caransebeș tot ceea ce ține de inventarul și patrimoniul Consiliului Județean. De la fosta unitate militară de elicoptere la hangarele de pe aeroport şi celelalte active și mijloace pe care le are pe aeroport, inclusiv pista și terenul de siguranță. Cam asta e concluzia desprinsă din discuţiile purtate în plen.

În aceste condiții, administrația locală ar putea fi în situația fericită în care ar administra și activele preluate de la Consiliul Județean și cele preluate de la SC Aeroportul Caransebeș, pentru ca într-un întreg patrimonial să poată, mai departe, decide ce se poate întreprinde pentru ca, pe aeroportul din Caransebeș să fie demarate investiții.

Având în vedere facilitățile oferite potențialilor investitori, dar și ca avantaje prin crearea de locuri de muncă noi, prin plata impozitului la bugetul local și evident prin alocarea cotelor defalcate din impozitul pe venit, în această perspectivă, consilierii locali au fost de acord cu demararea unei proceduri pentru a analiza în cunoștință de cauză toate avantajele și dezavantajele, variante pe care le vom propune către Consiliul Județean. Dacă au disponibilitatea de a-și rezolva litigiile pe care le mai au cu concesionarul în instanță, varianta de patrimoniu ar putea să fie rezolvată prin transfer către administrația locală din Caransebeș. Într-o situație fericită în care toate părțile s-ar înțelege și ar găsi soluțiile legale și reciproc avantajoase cred că aeroportul ar avea o șansă ca în viitorul apropiat să devină un pol economic important în Banatul de Munte și o soluție pentru dezvoltarea altor servicii adiacente, cum ar fi turismul în această zonă muntoasă și spre stațiunea Băile Herculane sau zona Cazanele Dunării, prin aviație de agrement”, Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/