Patriotismul reșițenilor lasă de dorit. De Ziua Imnului, cântarea națională a fost „mormăită” doar de către oficiali!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Românii de pretutindeni și-au pus mâna pe inimă și au cântat astăzi la unison Imnul național, una dintre emblemele de bază ale poporului român. Cel puțin într-o lume perfectă, acolo unde patriotismul nu și-a dat ultima suflare, acest lucru ar fi fost posibil. De Ziua Imnului național, cetățenii Reșiței uită că sunt români.

Ziua Imnului național a fost sărbătorită în municipiu cu o ceremonie „de zile mari”. Chiar dacă oficialii județeni, împreună cu edilul-șef Mihai Stepanescu s-au reunit în Parcul Tricolorului din municipiu, reșițenii nu au dat niciun semn de interes pentru ziua care ar trebui să fie emblematică pentru poporul român.

Ceremonia a început cu o slubjă de sfințire, oficiată de un sobor de preoți reșițeni, după care atât prefectul județului, Silviu Hurduzeu, cât și primarul Mihai Stepanescu au luat cuvântul pentru o scurtă trecere în revistă a istoriei Imnului național.

„Astăzi am participat cu mare bucurie alături de oficialii județeni la Ziua Imnului național. În fiecare an organizăm această manifestare aparte. Imnul național reprezintă, ca și drapelul de altfel, o valoare de simbol extrem de importantă a națiunii noastre române. Pentru valorile de simbol și-au pierdut viața strămoșii noștri. Ne gândim cu respect la ei și va trebui să prețuim și să respectăm toate aceste valori”, a explicat edilul-șef Mihai Stepanescu în fața „mulțimii”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157646057467853″]

promovare banner maxagro Muzeul TM

Simbol extrem de important pentru națiunea noastră sau nu, cert este că reșițenii nu au părut foarte interesați nici de cântarea națională, nici de chemarea la patriotism a oficialilor județeni și locali. Mai mult decât atât, publicul prezent la ceremonie putea fi numărat pe degetele de la o mână, aceeași mână pe care alte popoare o duc la inimă încă de la primele acorduri ale cântării naționale.

Evenimentul de astăzi s-a încheiat cu intonarea Imnului național, nu de către poporul român, și nici de către oficiali, ci de două boxe mari montate în zonă. Ziua Imnului a fost, astfel, cel puțin pentru reșițeni, sărbătorită platonic, poate pe ascuns, în inimile fiecăruia, sau chiar deloc.

„Am sărbătorit astăzi ziua Imnului național. Imnul național, alături de drapel și stema României reprezintă unul dintre cele mai importante simboluri ale neamului românesc. Melodia, cântată în timpul revoluțiilor de la 1948 și de la 1989, tocmai datorită semnificației versurilor sale a devenit ulterior, în 1990, Imnul național al României. Din 29 iulie 1998, Senatul României a decis ca în această zi să se sărbătorească Ziua Imnului Național, imn pe care îl ascultăm în momente festive, în momente de ceremonie și mai ales în momentul în care ne simțim farte mândri de rezultatele sportivilor noștri la competițiile internaționale”, a explicat prefectul Silviu Hurduzeu.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/