Patrimoniul Întreprinderii Miniere Anina devine al orașului

Consiliul Local al orașului Anina a aprobat achiziția prin compensarea cu creanțele rezultate din impozitele acumulate pe perioada insolvenței, a bunurilor imobile din patrimoniul fostei SC Miniera Banat SA, aflate pe raza teritorială a localității. Muzeul mineritului poate prinde de acum contur!

Aleșii locali ai Aninei s-au mobilizat pentru preluarea patrimoniului fostei societăți miniere și vor să atragă turiști interesați de istoria principalei activități care a adus prosperitate zonei în vremuri deja apuse. Primarul Gheorghe Românu promite implementarea unui proiect care să ducă la deschiderea unui interesant muzeu al mineritului.

De când sunt eu primar, de circa doi ani de zile mă chinui să preiau patrimoniul întreprinderii miniere pentru că trebuie să existe o legătură între trecut, prezent și viitor, astfel încât suntem obligați să facem acest Muzeu al Mineritului pe fosta locație a Minei Anina, mai cu seamă că acolo se găsește și acea mașină cu abur, geamăna celei de pe vasul Titanic. Va trebui să dezvoltăm acel punct ca muzeu al mineritului. Pentru asta nu aveam patrimoniu, nu puteam depune proiecte pe fondurile europene care vor apărea de la anul și eram obligați moral să facem tot posibilul să preluăm patrimoniul vizat în proiectul de hotărâre din consiliu. Hotărârea a însemnat încuviințarea Consiliului Local ca eu să pot să achiziționez acest patrimoniu în baza unei licitații, în sumele datorate de fosta Miniera Banat Primăriei Anina pe impozite și taxe, de când s-a închis această intreprindere.”, a explicat primarul Gheorghe Românu.

Licitația a fost organizată marți, 30 septembrie, și a fost câștigată de Primăria Anina, astfel încât imobilele fostei societăți Miniera Banat au intrat în patrimoniul Aninei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647899546660″]

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/