Patrimoniul industrial al județului Caraș-Severin, promovat după model german și francez!

Obiectivele de patrimoniu industrial din Caraș-Severin ar putea fi cuprinse într-un proiect de promovare, ale cărui baze sunt puse de specialiști din țară și străinătate. Propunerea de a finanța această inițiativă i-a fost înaintată ministrului Culturii de către senatorul cărășean Ionuț Chisăliță.

Parlamentarul Ionuț Chisăliță l-a interpelat astăzi pe ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, pentru ca acesta să se implice în finanțarea unei inițiative care să ducă la promovarea patrimoniului industrial al județului Caraș-Severin prin includerea lui în circuite științifice, culturale și turistice. Senatorul a identificat mai multe obiective din zonă care se înscriu în proiectul pus la cale de specialiști din țară și din străinătate.

„Județul Caraș-Severin este un județ care abundă în obiective de patrimoniu industrial deloc sau slab valorificate până în prezent! Arheologia industrială este un domeniu nou de cercetare ce aduce o contribuție substanțială la istoria și antropologia economică și tehnică! Printre obiectivele de acest gen se numără: furnalul din incinta TMK, Muzeul de Locomotive din Reșița, calea ferată Buziaș-Oravița-Anina etc! Specialiști din țară și străinătate colaborează în vederea redactării unui proiect care să susțină cuprinderea acestui patrimoniu industrial al județului în rețele și circuite științifice, cultural-turistice după modele și structuri de acest gen din țări precum Germania, Franța! În acest sens, interpelarea adresată a fost de a găsi o posibilitate ca Ministerul Culturii să sprijine financiar această inițiativă!”, anunță senatorul cărășean Ionuț Chisăliță.