Pagube de peste 150.000 de lei în Caraș-Severin după furtuna de duminică

La două zile după ce județul Caraș-Severin a fost lovit de una dintre cele mai puternice furtuni din ultima vreme, s-a făcut bilanțul pagubelor: valoarea totală depășește 150.000 de lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin s-a reunit astăzi în ședință extraordinară pentru a analiza și a aproba raportul de sinteză nr. 7 din 19 septembrie (intermediar) privind apărarea împotriva inundaţiilor şi fenomenelor hidrometeorologice periculoase (furtună) ce au afectat judeţul Caraş-Severin în data de 17.09.2017.

Raportul a fost întocmit de Grupul de Suport Tehnic nr. 1 al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, pe baza evaluărilor pagubelor întocmite şi transmise de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din zonele afectate.

„Raportul cuprinde doar pagubele înregistrate la obiectivele socio-economice (unităţi de învăţământ, primării, cămine culturale, unitate de îngrijire medicală, cămin persoane vârstnice) din 13 localităţi ale 9 unităţi administrativ-teritoriale: Reşiţa, Oţelu Roşu, Armeniş, Berzovia, Constantin Daicoviciu, Doclin, Măureni, Ramna şi Sacu. Valoarea totală a pagubelor produse în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, respectiv vânt puternic/vijelii, averse și descărcări electrice, cuprinse în raport se ridică la suma de aproximativ 155.000 de lei”, transmite Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin.