Operaţiunea „Trotuarul“, la Caransebeş

Reabilitarea străzilor a devenit prioritară la Caransebeș, mai ales după gropile și șanțurile lăsate de constructorul care introduce rețele de apă și canalizare. De aceea, municipalitatea continuă investiția în modernizarea trotuarelor de pe raza orașului de pe Timiș și Sebeș.

Consilierii locali au aprobat documentația tehnico-economică pentru lucrări, în valoare de 448.000 lei. Reparații capitale se vor efectua pe strada Nicolae Bălcescu – partea dreaptă, de la Parcul Dragalina până la intersecția cu strada Dacilor, pe o lungime de 450 de metri. De asemenea, pe Calea Severinului se vor reface trotuarele, pe partea dreaptă de la Hidroelectrica până la intersecție cu strada Zlagnei, pe 574 de metri liniari. Proiectul cuprinde reparații și pe Splai Sebeș, partea dreaptă, pe o lungime de 290 metri.

Lucrările constă în refacere trotuar pavaj din pavele de beton de 6 cm grosime, bordură de 20 cm x 25 cm, ridicarea la cotă a capacelor de cămin și demontarea capacelor vechi. De asemenea, se va monta o scară din beton armat, cu 8 trepte, pentru legarea trotuarului din strada Splai Sebeș cu cel de pe Calea Severinului, se arată în documentația tehnică aprobată de Consiliul Local Caransebeș.