OFICIAL. Rufă primește 13 miliarde să plece de la Reșița! 99 %, Metalul rămâne în Liga a II-a, dar nu în Valea Domanului!

Primarul Reșiței, Ioan Popa, a confirmat astăzi condamnarea echipei de fotbal de ligă secundă din Valea Domanului, condamnare pe care o semnase Mihai Stepanescu, fostul edil cu probleme penale care a făcut tot posibilul ca asociatul municipalității, Cătălin Rufă, să fie îndepărtat!

Popa a ales ca municipalitatea să plătească aproximativ 13 miliarde de lei vechi în doi ani pentru a renunța la asocierea cu Cătălin Rufă, care e liber acum să plece cu echipa și cu locul în Liga a II-a oriunde dorește. Practic, Reșița renunță la o echipă de eșalon secund, în care investea, potrivit contractului de asociere, un miliard de lei vechi lunar, în realitate însă numai jumătate, și suporta cheltuielile cu întreținerea bazei sportive și va rămâne unic susținător al echipei prospăt promovate în Liga a III-a, CSM Școlar, căreia i-a acordat pentru acest sezon 19 miliarde. Aici fiind incluse și cheltuielile cu cinci grupe de juniori.

Eșecul proiectului Metalul Reșița a fost recunoscut chiar de Stepanescu, Ioan Crina fiind cel care l-a anunțat oficial pe Cătălin Rufă să-și pregătească bagajele. În 2 iunie, cu trei zile înainte de alegerile locale, Rufă, aministratorul judiciar al clubului aflat în insolvență și comisia de negociere a Consiliului Local s-au întâlnit pentru a perfecta termenii divorțului. Municipalitatea a refuzat să semneze protocolul de încetare a contractului de asociere în participațiune, nefiind de acord cu sumele de bani pe care Rufă spune că Metalul le-ar mai avea de primit. Ar fi fost ceva mai mult de 20 de miliarde de luat pe societatea pe acțiuni ca urmare a Hotărârii Consiliului Local Nr.176/2013 și ceva mai mult de 13 miliarde pe asociație, în urma contractului de asociere în participațiune. În total, peste 750.000 de euro. Eu mi-aș fi dorit să continuăm la Reșița și erau toate motivele pentru care Metalul să continue în Valea Domanului, în Liga a II-a. 99 la sută rămânem în Liga a II-a! Probleme sunt la foarte multe cluburi și e aproape sigur că vom juca în Liga a II-a și sezonul următor”, a explicat Rufă pentru expressdebanat.ro.

Desființarea Metalului, pe traseul Stepanescu – Crina. Popa, la finalizare!

Problema fotbalului din Valea Domanului i-a fost pasată după 5 iunie noului primar al Reșiței, Ioan Popa. Acesta a tranșat meciul foarte repede. „Am discutat astăzi cu domnul Popa, mi-a spus să pregătesc protocolul de încetare, că nu mai sunt dorit la Reșița, că orașul nu e interesat să cumpere pachetul meu de acțiuni și să pătreze echipa la Reșița. Am convenit că mi se vor plăti cei aproximativ 13 miliarde de lei, în doi ani, astfel încât clubul să iasă din insolvență și să plec fără nicio datorie de la Reșița. Asta e situația, voi duce Metalul cel mai aproape într-o comună de lângă București. La Reșița lucrurile au mers foarte bine cât toată lumea și-a respectat obligațiile, când primarul Stepanescu și-a schimbat atitudinea, s-a stricat totul. Sincer, mă așteptam ca situația să se rezolve odată cu instalarea noii conduceri a Primăriei, dar dacă nu s-a dorit continuarea proiectului, ne despărțim în condiții corecte și ne vedem fiecare de drum”, a mai precizat Cătălin Rufă.

La Școlar, multe semne de întrebare

Popa a ales astfel ca în Valea Domanului să rămână doar echipa de Liga a III-a CSM Școlar, echipa suporterilor, și și-a asumat o mare responsabilitate. Și asta pentru că sunt o mulțime de lucruri de pus la punct, iar deocamdată clubul a rămas fără președintele Ioan Florea și perspectivele nu par dintre cele mai optimiste. În cărți pentru fotoliul de președinte ar fi Cristi Bobar, dar se vehiculează și numele președintelui AJF, Viorel Lolea. Referitor la finanțare, consilierii locali au aprobat pentru CSM Școlar Reșița în anul 2015 un buget de 2.541.000 lei. 516.000 lei au fost prevăzuți pentru salarii și 2.025.000 pentru cheltuieli materiale. În decembrie anul trecut, conducerea clubului din Valea Domanului a returnat, în mod surprinzător, ceva mai mult de șase miliarde de lei vechi bugetului administrației publice locale. Astfel, bugetul realizat în 2015 a fost de exact 1.889.846 lei! Pentru anul în curs, bugetul e tot cam pe acolo, mai exact, 1.891.000 lei! În Valea Domanului se așteaptă și niște rectificări pozitive de buget, mai ales că echipa antrenată de Leo Doană va juca din toamnă în Liga a III-a! Dacă a jucat inspirat primarul Popa sau va intra din nou fotbalul reșițean în ofsaid, rămâne de văzut!