OFICIAL. CET a intrat în faliment. Toate bunurile societății sunt sub sigiliu!

Tribunalul Caraș-Severin a admis în cele din urmă demararea procedurii falimentului la firma cu numărul doi a Consiliului Local Reșița. Patrimoniul acesteia n-a fost unul fabulos, ci capitalul social și bunurile firmei sunt estimate pe undeva la 200.000 de lei. Chiar și așa însă, raportându-ne la faptul că vorbim despre banii reșițenilor, suma nu poate trece neobservată.

După ce în luna septembrie lichidatorul SC CET 2010 Reșița SRL le explica magistraților faptul că procedura falimentului nu poate fi declarată din cauză că nu toate firmele au răspuns convocării pentru Adunarea Creditorilor, acum procedura a fost îndeplinită. Prin urmare, Tribunalul Caraș-Severin „dispune începerea procedurii falimentului împotriva pârâtei debitoare SC CET 2010 Reşiţa S.R.L.  ( … ) Dispune dizolvarea societăţii debitoare SC CET 2010 Reşiţa S.R.L. şi ridicarea dreptului de administrare”, se arată în soluția pe scurt a instanței. De asemenea, judecătorii au dispus înștiințarea tuturor celor care au rulat afaceri cu fosta societate a Consiliului Local, dar și comunicarea deciziei către Registrul Comerțului.

Instanța a dispus și „sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Stabileşte termen de judecată pentru continuarea procedurii data de 21 ianuarie 2016. Definitivă şi executorie”.

Practic, din acest moment, bunurile care au aparținut societății și implicit reșițenilor sunt acum „imobilizate” pentru achitarea datoriilor pe care SC CET Reșița 2010 SRL le-a avut. Suma este estimată la 87 de miliarde de lei vechi, iar cea mai mare parte din bani ajunge la societatea de furnizare a gazului, E.On, firmă în contul căreia s-au adunat cele mai mari restanțe.

Pe aceeași listă a creditorilor mai figurează municipiul Reșița – prin primar, Serviciul de Întreținere a Patrimoniului din cadrul Consiliului Local Reșița, Direcția de Taxe și Impozite, TMK, Aquacaraș și chiar SC CET Energoterm Reșița (N.R.: prima firmă înființată pentru furnizarea căldurii în sistem centralizat), prin lichidatorul SCP CASA DE INSOLVENŢĂ BANAT SPRL.

Reamintim că în prezent municipiul Reșița a renunțat la sistemul centralizat de încălzire. Asta, de abia după ce ani la rând sezonul rece a scos zeci de miliarde din contul reșițenilor pentru a asigura căldura în casele câtorva abonați.