O singură școală din Caraș-Severin, interesată de educația ecologică și colectarea selectivă!

Se tot bate monedă pe ideea că județul Caraș-Severin trebuie să învețe să colecteze selectiv deșeurile, pentru a scădea astfel prețul plătit pentru depozitare. Cu practica, însă, se stă mai prost. Nu se insistă nici măcar pe educarea elevilor în acest sens, după cum arată ediția din acest an a concursului național de educație ecologică „Școala Zero Waste”.

Din anul 2013 și până în prezent, concursul național de educație ecologică și colectare selectivă „Școala Zero Waste” încearcă să îndrume elevii din învățământul primar și gimnazial spre o practică civilizată în ceea ce privește gestionarea gunoiului. Ediția din acest an se derulează în perioada 13 martie – 12 mai, iar în ea s-au înscris 205 școli din 36 de județe și București. 20.517 de elevi vor participa direct la acțiunile de educație ecologică organizate pe parcursul concursului în cadrul școlilor participante, iar cei mai silitori elevi vor participa în luna august la o tabără de educație ecologică organizată în județul Timiș. Județul cu cele mai multe școli înscrise este Olt, cu 16 de școli, urmat de Gorj cu 15 școli înscrise în competiție.

Din Caraș-Severin, o singură unitate de învățământ și-a exprimat dorința de a participa. Este vorba despre Școala Gimnazială Nr. 1 din Anina. În cadrul competiției, cei aproximativ 200 de elevi ai școlii vor lupta pentru premiul cel mare și pentru trofeul „Școala Zero Waste 2017”. Este vorba despre o tablă interactivă pentru școala câștigătoare și un laptop performant pentru cel mai dedicat și implicat elev oferite de Continental, partenerul proiectului. Profesorii coordonatori ai primelor trei școli câștigătoare în Concursul „Școala Zero Waste”, ediția 2017, vor primi câte o tabletă, puse în joc tot de partenerul concursului.

Cuib de vise 1000x100

„Zero Waste (Zero Deșeuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viață și care încurajează regândirea ciclului de viață al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refolosește resursele. Astfel, volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, amenințarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor și animalelor dispare”, anunță organizatorii competiției.

Prin „Școala Zero Waste” organizatorii își doresc să crească nivelul de educație în ceea ce privește acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipește, iar deșeurile sunt privite ca resurse.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/