O fostă atletă de la CSU Reșița a fost depistată pozitiv cu Meldonium! Claudia Ștef era calificată la Jocurile Olimpice de la Rio!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Doi atleți români, calificați la Jocurile Olimpice, au fost depistați pozitiv cu Meldonium, substanță interzisă la începutul acestui an de către WADA (Agenția Mondială Anti-Doping).

Vestea că Mihai Donisan și Claudia Ștef au fost depistați pozitiv cu Meldonium a căzut ca un trăsnet asupra atletismului românesc. Cei doi atleţi români obţinuseră deja calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio din vara acestui an şi se alătură altor două sportive române, depistate pozitiv cu meldonium: biatlonista Eva Tofalvi şi atleta Mirela Lavric.

Claudia Ştef, care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în proba de marș, în urma participării la Cupa Europei de la Murcia, din Spania, a colaborat în trecut și cu Clubul Sportiv Universitatea Reșița. Craioveanca avea dublă legitimare CSM Craiova-CSU Reșița în momentul îndeplinirii baremului de participare la competiția supremă. Colaborarea cu CSU Reșița a încetat la 1 noiembrie 2015, la cererea sportivei, a precizat Octavian Măzăran, directorul CSU Reșița. Claudia Ștef a mai fost găsită dopată în anul 2000 (cu nandrolonă) şi a ratat astfel participarea la Jocurile Olimpice de la Atena 2004, în urma așa-numitei reguli Țiriac, a COSR, care nu permitea sportivilor dopați să participe la Jocurile Olimpice. Ulterior, s-a renunțat la această regulă.

Agenţia Mondială Anti-Doping a adăugat meldonium pe lista medicamentelor interzise la începutul anului 2016 şi de atunci peste 150 de sportivi, în special din Rusia, au fost testaţi pozitiv cu Meldonium, care creşte vascularizarea muşchiului cardiac şi îmbunătăţeşte performanţele sportive.

untitled design set 970x90 px

Claudia Ştef a recunoscut că a folosit Meldonium, dar spune că începând cu luna decembrie nu a mai luat acest medicament. Suspendată provizoriu de WADA, sportiva originară din Craiova, care a împlinit 38 de ani în februarie, recunoaşte că nu se aştepta ca substanţa activă să rămână atât de mult în corp. A făcut o declarație oficială pe pagina personală de facebook:

„Deşi nu am fost informată în mod oficial, voi face singura declaraţie despre acest lucru pe pagina mea de Facebook, asumându-mi în întregime responsabilitatea faptelor şi cuvintelor! DA, am luat meldonium (Mildronat)! Da, mă puteţi considera DOPATĂ sau orice apelativ se doreşte, dacă poţi condamna un sportiv că a folosit o substanţă perfect legală, într-o perioadă în care ea nu era interzisă, dar care se dovedeşte în fiecare zi (vezi cele 288 cazuri pozitive, până azi ….) că durata ei de viaţă în organism este mai mare decât putea oricine bănui (după ultimele cercetări … câteva luni, probabil că vom afla în curând). Nu mă consider o trişoare. Nu mă consider vinovată!
Perioada în care l-am folosit a fost până în decembrie, moment în care am citit lista interzisă pe 2016 şi l-am regăsit pe lista substanţelor interzise.
De ce l-am folosit?
Este un medicament care se eliberează fără prescripţie medicală, este un medicament pe al cărui prospect scrie că este recomandat sportivilor în perioada de efort fizic susţinut şi oboseală, este un medicament care nu tratează o afecţiune, ci previne o afecţiune.
Dacă vă imaginaţi că un sportiv merge cu apă, atunci vă înșelaţi!
Un sportiv, aşa cum sunt şi eu, caută să-şi susţină efortul cu cele mai bune produse, acelea să fie PERFECT LEGALE, aşa cum a fost şi acest produs până în ianuarie 2016, în perioada în care eu l-am folosit.
Îmi cer scuze celor care au crezut în mine, îi asigur că nu am avut intenţia de a „fura” şi îmi menţin speranţa că lucrurile se vor lămuri!
Vă mulţumesc pentru înţelegere sau nu!
Altă declaraţie nu voi mai da, decât după ce WADA va da oficial informaţii clare despre acest produs, care a provocat dezastru în toate sporturile”, a precizat Claudia Ștef pe pagina sa de facebook.

banner td untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/