Nu pierdem niciun chirurg, câștigăm un manager!

Doctorul Jaro Marșalic este singurul care și-a depus dosarul pentru funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, vestea generând ceva neliniști, dat fiind că doctorul Marșalic este un reputat chirurg și orașul are mare nevoie de bisturiul acestuia.

Anul trecut, ministrul de atunci al Sănătății, Vlad Voiculescu, dăduse un ordin că managerii nu vor mai putea profesa ca medici în intervalul orar 8-16, exact perioada cea mai intensă pentru un chirurg. Doar că ordinul în sine nu stabilea și niște sancțiuni clare, plus că un medic a depus un jurământ de care nu se poate dezice. Iar actuala conducere a ministerului ia în calcul anularea acelui ordin de ministru, cu atât mai mult cu cât spitalele se confruntă cu un deficit serios de medici și nu ne putem permite să pierdem din medicii și așa puțini.

Doctorul Marșalic a confirmat intenția de a prelua managementul Spitalului Județean de Urgență din Reșița și spune că nici nu se pune problema să pună bisturiul în sertar, ci va găsi cele mai bune soluții.