Șeful Finanțelor din Oravița propus pentru arest preventiv. Este acuzat de trafic de influență!

Costa Goian a fost prins în flagrant în această după-amiază, în Reșița, imediat după ce a primit de la un om de afaceri un plic în care se aflau 30.000 de lei!

Șeful Fiscului din Oravița a pretins și primit șpagă pentru a ajuta patronul unei firme să scape basma curată după ce, în urma unui control, s-a constatat un prejudiciu de aproximativ un milion de lei, făcut prin evaziune fiscală. Procurorii de la DNA Timișoara l-au ridicat imediat după ce a pus mâna pe banii murdari: 30.000 de lei! Goian a promis că își va mânji colegii de la Inspecția Fiscală, numai că a fost prins în capcana DNA.

Superiorii lui Goian vorbesc despre acesta ca fiind un un inspector fiscal de 45 de ani, cu experienţă şi eficient. A lucrat şi el în Inspecţia Fiscală din cadrul AJFP CS şi îi cunoştea pe cei de acolo. Probabil, de aceea şi-a permis să-i abordeze.

UPDATE 28 iulie ora 11.00

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 iulie 2016 , a suspectului GOIAN COSTA, șef al Serviciului Fiscal Orăşenesc Oraviţa, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:

În cursul lunii aprilie 2016, suspectul Goian Costa, în calitate de șef al Serviciului Fiscal Orăşenesc Oraviţa, a pretins printr-un intermediar (denunțător în cauză), de la un om de afaceri, suma de 7.000 euro promițând că-și va exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F., în sensul de a nu se dispune măsurile legale ce se impuneau a fi aplicate cu ocazia unui control efectuat la firma acestuia din urmă respectiv sesizarea organelor de urmărire penală cu privire la existenţa infracţiunii de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproximativ 100.000 euro.

În același context, la data de 27 iulie 2016, prin același intermediar, suspectul Goian Costa a primit efectiv suma de 24.000 lei din totalul de 30.000 lei pretinși inițial (suma de 4.000 lei a fost oprită de către denunțător urmare a unei înțelegeri prealabile cu suspectul), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Suspectului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. La data de 28 iulie 2016, suspectul Goian Costa urmează să fie prezentat Curții de Apel Timișoara cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul remis de către Serviciul Teritorial Timișoara al Direcției Naționale Anticorupție.