NEWS ALERT. Ion Scorobete, fost primar și candidat PSD la Consiliul Județean, a fost trimis în judecată de DNA! Pentru a doua oară!

Pe perioada cât a fost viceprimar cu atribuţii de primar în comuna Zăvoi, Scorobete ar fi falsificat mai multe acte depuse la APIA.

Totul a plecat de la primarul din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, Ionel Rafael Dunărinţu, care a falsificat mai multe acte depuse la APIA pentru a beneficia de sumele din subvenţii. În decembrie 2015, acelaşi primar mai fusese trimis în judecată de către DNA, pentru fapte similare.

În acest dosar, procurorii DNA au stabilit că, pentru falsificarea mai multor acte, Dunărinţu a fost ajutat de către Ion Scorobete, viceprimarul cu atribuţii de primar al comunei Zăvoi. Potrivit procurorilor anticorupţie, în datele de 19 august 2010, respectiv 18 septembrie 2011, Ion Scorobete, în calitate de primar interimar al comunei Zăvoi, și Nicolae Lucian Semen, administrator al SC Trans Exfor SRL, au semnat și ștampilat mai multe documente (situații de lucrări, procese verbale de recepție, etc.) ce priveau lucrări de întreținere efectuate pe terenul arendat de către Ionel Dunărințu, în condițiile în care niciodată lucrările respective nu au fost executate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) s-au constituit părți civile în cadrul procesului penal cu sumele de 485.197,59 lei respectiv 3.536,45 lei.
”În cauză, s-a dispus instituirea unor măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile, mobile ce aparțin inculpaților Dunărințu Ionel Rafael, Bălănescu Domnica, Golici Georgian Daniel, S.C. Trans exfor S.R.L, Ploscaru Ilie, Semen Nicolae Lucian, Paraschivu Miluș, Vărzaru Ilie, Scorobete Ion și Paulescu-Buican Nistor”, mai informează procurorii DNA.

Rechizitoriul a fost transmis spre judecare Tribunalului Mehedinţi. Ion Scorobete nu este la prima întâlnire cu legea penală. În calitate de viceprimar PSD al comunei Zăvoi, acesta a fost condamnat alături de primarul Antonie Bunei, în dosarul șpăgii de 50.000 de euro plătite de omul de afaceri Romeo Dunca. Scorobete a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.