NEWS ALERT. Ion Mocioalcă a câștigat procesul cu ANI!

Liderul PSD Caraș-Severin a obținut în instanță anularea raportului Agenției Naționale de Integritate potrivit căruia s-ar fi aflat în conflict de interese o perioadă foarte scurtă de timp, în care fiica sa a obţinut venituri salariale de aproape 900 de lei de la cabinetul său de deputat!

Mocioalcă a bifat astăzi o primă victorie în procesul prin care a contestat verdictul ANI, verdict ce l-ar fi putut împiedica să candideze la alegerile parlamentare din 11 decembrie și chiar să-l scoată din viața politică. Curtea de Apel Timișoara a admis acțiunea formulată de reclamantul Ion Mocioalcă, în contradictoriu cu pârâta Agenția Națională de Integritate și a dispus „anularea raportului de evaluare nr.37730/G/II/13.10.2015 întocmit de pârâtă”. Mai mult decât atât, instanța de fond a obligat ANI la plata către reclamant a sumei de 6.460 lei, atât cât liderul PSD a cheltuit cu avocații. Sentința de astăzi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în 15 zile.

ANI stabilise că „în calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care și-a angajat fiica în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003. În baza contractului civil încheiat, fiica sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 892 lei”. Raportul a fost anulat însă prin sentința de astăzi, astfel că Ion Mocioalcă se poate pregăti liniștit de campania electorală, care-l va trimite în mod cert pentru încă patru ani în Camera Deputaților.

 

Întotdeauna poporul (alegătorii și judecătorii) are dreptate. Cu atât mai mult trebuie să așteptăm decizia celor trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție să știm că într-adevăr dreptatea e de partea noastră – deputat Ion Mocioalcă, președinte PSD Caraș-Severin