Nemții de la Rheinmetall, la doar o semnătură de Reșița! Plătesc salarii de 1.000 de euro pe lună!

Nelu Popa a dezvăluit, în exclusivitate pentru Express de Banat, care este stadiul negocierilor cu cel mai mare producător de armament din Europa care intenționează să producă blindate în România, la Moreni și Reșița!

Prezent în Redacția Express de Banat pentru interviul live din fiecare seară de marți, primarul Reșiței a confirmat că Arsenalul e foarte aproape să-și deschidă porțile. Pentru 600 de angajați! „Este un proiect la care lucrăm împreună, eu, conducerea Arsenalului, Rheinmetall, câțiva oameni care fac lobby, deși lobby-ul nu e încă reglementat în România. Ar trebui să existe reglementări în domeniu pentru că orice lobby făcut astăzi în România e interpretat ca trafic de influență și e total deplasat. Ăsta e unul din punctele slabe ale acestei țări. Am apelat inclusiv la Ion Mocioalcă, la Marcel Vela pe tema asta, unul dintre ei fost președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, celălalt actual președinte al Comisiei de Apărare din Senat. Chiar săptămâna trecută am participat la un forum pe apărare și situații de urgență de urgență, m-am întâlnit acolo cu Ion Mocioalcă,  cu Marcel Vela, cu celebrul viitor fost ministru Andrușcă (n.r. – Dănuț Andrușcă – ministrul Economiei). A fost și Călin Popescu Tăriceanu. Am abordat și acolo această problematică, a fost ambasadorul SUA și al Germaniei”, a afirmat Popa.

Rol important pentru deputatul Mocioalcă

Venirea nemților la Reșița depinde doar de o semnătură, a ministrului Andrușcă, dar lucrurile par a fi deja puse la punct. „Rheinmetall este cel mai mare producător de armament din Europa. Are 7 miliarde de euro cifră de afaceri pe an, face mai mult de 60 la sută din echipamentele de apărare pentru NATO din Europa, nu e o companie de neglijat. Oamenii au venit aici, au spus foarte clar că vor să facă blindate în România, să le facă la Moreni, și turelele și echipamentele de tragere, la Reșița. Din comenzile pe care le au în plan pe următorii zece ani, cel puțin 70 la sută merg la export, deci activitatea desfășurată aici va merge preponderent la export, ceea ce e foarte bine pentru țara noastră. Lucrurile au trenat de aproape un an. Este foarte important să se dea o Hotărâre de Guvern. Trebuia să se dea săptămâna trecută în ședința de Guvern un memorandum legat de parteneriatul Rheinmetall – Arsenal, dar a fost amânat pentru săptămâna viitoare. Inclusiv marți am avut discuții telefonice cu reprezentanții Rheinmetall. La București am discutat cu deputatul Mocioalcă și am insistat să se intervină pe lângă Ministerul Economiei, pentru că Romarm-ul, cel care gestionează toate fabricile de armament din România, este în subordinea Ministerului Economiei, nu al Apărării. Mai rămâne ca Ministerul Economiei să-și dea acceptul. Asta așteptăm astăzi”, a explicat primarul Popa.

Nemții îi cheamă pe reșițeni acasă!

Legat de forța de muncă, de care se plâng tot mai mulți investitori din Caraș-Severin, Nelu Popa spune că nu trebuie să-și facă nimeni griji pentru că orașul are în continuare destui specialiști. În plus, Rheinmetall le-ar da suficiente motive și multora dintre cei care au plecat din Reșița să revină acasă. „Eu încerc să transmit un mesaj corect, că Reșița are încă resurse și capacitatea necesară de a reporni această fabrică. E vorba de 600 de locuri de muncă. Am fost în Austria, la Lienz, unde sunt cel puțin 60 de reșițeni care lucrează pe mecanică fină. Eu sunt convins că aceștia vor reveni acasă, la familiile lor, dacă vor primi aici un salariu onest. În cazul Rheinmetall vorbim de salarii care se duc la 1.000 de euro net pe lună! Acești oameni vor veni acasă. În plus, școala duală, care e în dezvoltare, poate pregăti tineri care să preia ștafeta acestor specialiști”, a mai spus Nelu Popa.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/