Nelu Popa începe curățenia în Primăria Reșița! Peste 100 de disponibilizați și tăieri salariale!

Noul primar al Reșiței se vede nevoit să ia noi măsuri de austeritate pentru a mai scoate municipalitatea din impasul financiar, dar și pentru că așa îl obligă legea!

Nelu Popa e hotărât să pună capac borcanului cu miere la care Mihai Stepanescu i-a poftit pe prea mulți. Pe prea mulți care au tăiat frunze la câini în Primăria Reșița sau pe pipițele care au plimbat când și când o hârtie dintr-o parte în alta. După o primă analiză, lucrurile sunt clare. Aproximativ 100-120 de angajați ai administrației publice locale ar trebui puși pe liber. Încercăm să schimbăm organigrama și să coborâm numericul de personal. Am cerut fiecărui compartiment să spună de câți oameni are nevoie. Noi avem acum salarii care ajung undeva la 2,2 milioane lei pe lună. Trebuie să coborâm undeva la 1,8 milioane ca să putem continua investițiile”, a recunoscut primarul Popa pentru expressdebanat.ro.

Măsurile de austeritate nu se opresc însă aici. Sporurile acordate cu generozitate în mandatele lui Stepanescu, mai mult sau mai puțin cu respectarea legii, vor rămâne doar o amintire. “Din august va trebui să le tăiem pentru că ne obligă Curtea de Conturi. S-au pierdut două procese în instanță, în 2009 și 2014, doar din cauză că s-au dat amnistii fiscale, dar Curtea de Conturi mi-a atras atenția că, dacă plătim în continuare aceste sporuri nelegale, mă pun împotriva legii. Risc să le plătesc eu personal, va trebui să renuțăm la ele pentru că suntem singura UAT din județ care continuă să dea aceste sporuri ilegale. Le vom opri!”, a confirmat edilul-șef.