Nelu Popa deschide Reșița! Nelu Popa redeschide Hotelul “Semenic”!

Primarul Reșiței a pus ochii pe hotelul-ruină din centrul civic al municipiului, dar nu vrea să-l transforme în clădire de birouri pentru funcționarii administrației publice, așa cum se gândeau alții, ci vrea să-l repună în funcțiune, pentru ca în orașul de pe Bârzava să se poată organiza și competiții sportive de mare amploare.

“Semenicul” arată jalnic în momentul de față, iar penalul Gruia Stoica nu și-a manifestat vreo intenție. Nici în a-l reabilita, nici în a-l vinde. Primarul Popa s-a gândit însă la o compensare, la preluarea hotelului de către primărie în contul datoriilor pe care Stoica le are către bugetul public. S-a gândit la această variantă după ce a purtat o discuție cu marea noastră campioană la natație, Camelia Potec. Cerându-i acesteia să organizeze la Reșița, la Complexul Olimpic din Govândari, competiții de prim-plan, Popa s-a convins că numărul locurilor de cazare din municipiu sunt insuficiente.

„Ideea mi-a venit de la o discuție purtată cu fosta mare campionă de natație, Camelia Potec, care astăzi conduce Federația Română de Natație. La o întâlnire, am rugat-o să ne ajute să organizăm mai multe competiții naționale, ținând seama de condițiile și de tradiția înotului reșițean. Am fost surprins să mi se spună că astfel de competiții nu se pot organiza, deoarece Reșița nu are capacitatea de cazare necesară în astfel de situații. După ce am ajuns primar, am verificat cele spuse de Camelia Potec și am fost dezamăgit să constat că avea dreptate. În 2015, în Reșița existau doar 420 de locuri de cazare în hoteluri. Aceasta, în condițiile în care la Văliug și Crivaia, există un număr de 1160 de locuri, în hoteluri și cabane. Este rușinos, dar și dureros că la Reșița sunt de aproape trei ori mai puține locuri de cazare decât în zona turistică acolo unde, în 1994, existau doar 150 de locuri“, a explicat primarul Reșiței.

Dacă se va reuși achiziționarea hotelului în condiții avantajoase, municipalitatea ar urma să înființeze o societate comercială, în care va fi unic acționar, așa cum se întâmplă, spre exemplu, la Iași.