Nelu Popa a răbufnit: „Nu admit să își bată cineva joc de mine, să fiu călcat în picioare! Fac tot ce fac din suflet, o fac pentru oraș!”

Edilul-șef a ținut să-i pună la punct pe cei care au insinuat timid că face afaceri în interes personal pe banii Primăriei Reșița! Nelu Popa a dezvăluit că bagă mâna în propriul buzunar pentru a rezolva problemele orașului, deoarece la Bruxelles ar fi trebuit să se descurce cu o diurnă aberantă, de 17 lei pe zi!

Cofinanțarea comediei „Ghinionistul” a regizorului Iura Luncașu și realizarea unui spot publicitar prin care se dorește promovarea locurilor de muncă din municipiu le-au dat ocazia social-democraților din Consiliul Local Reșița să ridice întrebări. Unele insinuante, în sensul că Popa n-ar insista întâmplător pentru finanțarea creațiilor lui Luncașu. În timpul ședinței Consiliului Local de luni, primarul a rămas la un moment dat cam fără replică. Mai exact, în momentul în care se atrăgea atenția de către grupul PSD că se comite o ilegalitate, că se finanțează un clip publicitar doar pentru a se crea aparenta legalitate a suportării costurilor pentru filmările la „Ghinionistul”. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Nelu Popa a ținut să clarifice lucrurile.

„Atunci când cineva depășește un anumit nivel de tupeu, vă spun sincer, rămân fără replică. Și nu mai am replică! M-am trezit abia după 24 de ore. Echipa de filmări, care a conținut între 15 și 25 de persoane, în funcție de cum aveau filmările, erau artiști care veneau de la București. Gheorghe Visu, spre exemplu, a locuit o lună de zile la Văliug, la pensiunea fiicei mele, la Andreea, o lună de zile, masă, casă, pe banii noștri privați, pe banii familiei. Am făcut-o cu drag, pentru că știam că se promovează Reșița, se promovează Banatul Montan și mi-am asumat acest cost, așa cum noi, familia, ne asumăm în fiecare an, la Festivalul de Jazz, timp de 4-5 zile. Toți artiștii care se cazează la noi se cazează gratis, mănâncă gratis, îi transportăm gratis la Festivalul de Jazz. Mi se pare absurd ca cineva să vină și să spună că se fac afaceri cu banii Primăriei, vorbim de 25.000 de euro, dacă plătim filmul artistic sau plătim un spot. E cel puțin de prost gust. Am ținut să spun asta, deși n-am spus-o până acum niciodată, nici despre Jazz Gărâna, nici despre acest film și nici n-aș fi spus-o”, a răbufnit primarul Reșiței.

CITEȘTE ȘI: „Ghinionistul” lui Iura Luncașu și spotul lui Nelu Popa, la fel ca frunza Elenei Udrea!

Nelu Popa a mers mai departe și a oferit detalii despre vizita de lucru pe care a făcut-o la Bruxelles și în Luxemburg, ca să demonstreze că el cheltuie banii familiei sale pentru a rezolva problemele orașului. Astfel că ar fi caraghios să-l acuze cineva că profită de calitatea de primar pentru a obține avantaje personale. „Am fost la Bruxelles, am avut diurnă 17 lei pe zi. 4 euro! 3,30 euro e un bilet de tramvai. Am stat într-un apartament închiriat pe banii mei. N-am stat la hoteluri ca alții care au mai fost la Bruxelles, plătite de nu știu unde, din ce fonduri. Am plătit cina colegilor noștri la Bruxelles, bănățeni care sunt funcționari publici acolo și mi-am imaginat că n-o să aibă ei bani să mă invite la cină, i-am invitat eu! Nu admit ca cineva să își bată joc de mine! Fac tot ce fac din suflet, o fac pentru oraș și nu admit să fiu călcat în picioare de unii care vor să își facă acum campanie electorală sau eu mai știu ce mama naibii mai vor să-și facă!”, a afirmat Nelu Popa, iritat de comentariile făcute pe seama finanțării acordate producțiilor lui Iura Luncașu.