N-au provocat surpriza. CSM București a fost echipa mai bună (FOTO/VIDEO)

Vicecampioana și recenta câștigătoare a Cupei României a spulberat în această seară speranțele reșițenilor de a mai prinde încă un meci în prima fază a play-off-ului și, poate, un loc în careul de ași al Ligii Naționale de handbal masculin.

După înfrângerea la limită din Capitală, handbaliștii reșițeni își puneau mari speranțe în meciul al doilea cu CSM București, mai ales că evoluau în fața propriilor suporteri. Însă în teren elevii lui Adrian Petrea s-au lovit de o echipă bucureșteană decisă să încheie socotelile în Banat și să aibă mai mult timp de pregătire a fazei a II-a a play-off-ului. Cu reșițeanul Nicușor Negru printre principalii marcatori, CSM București a fost echipa mai bună în această seară, a recunoscut cu fair-play și antrenorul Adrian Petrea. Spre dezamăgirea publicului, care aștepta o victorie în Vinerea Mare, CSM București a condus din primul până în ultimul minut, uneori și la diferență de șapte goluri. CSM-ului i-a fost mai ușor în deplasare decât pe teren propriu, iar victoria Tigrilor nu poate fi pusă la îndoială. Aceștia s-au calificat în faza a doua a play-off-ului, unde vor întâlni pe Potaissa Turda. În schimb, HC Adrian Petrea intră în grupa locurilor 5-8 și va avea ca adversară pe HC Odorhei. Pentru nou-promovata HC Adrian Petrea, prezența în play-off este deja o performanță, raportată la bugetul de care dispune această echipă, cu mult sub cel al unor pretendente la titlu.

„Nu am venit ca mieii la tăiere! Ne-am luptat, dar atât am putut în momentul de față”, a spus antrenorul Adrian Petrea la conferința de presă.

VIDEO: Declarațiile celor doi antrenori, la conferința de presă

HC Adrian Petrea Reșița – CSM București 22-26 (9-14)
29 aprilie 2016. Sala Polivalentă din Reșița.

Avertismente: Vaidasigan, Pîrîianu, Dospinescu / Novanc, Marijanac, Humet.
Eliminări 2 min.: Dospinescu 2, Pârvan, Vaidasigan / Rotaru 2, Novanc, Militaru, Marijanac, Mojsovski, Constantinescu.
Aruncări de la 7 metri: Reșița 6 (4 transformate) / CSM 4 (toate transformate)
HC Adrian Petrea: Tevzadze, Drăghici, Sămînță – Vaidasigan 6 goluri, Rohozneanu 5, Pârvan 3, Trifkovic 3, Ignat 1, Popovici 1, Dospinescu 1, Pîrîianu 1, Bahan 1, Lela, Huta, Rugaci, Heimbach. Antrenor: Adrian Petrea.
CSM București: Iancu, Blazevic – Negru 6, Humet 6, Marijanac 6, Milosevic 4, Kostadinovic 2, Militaru 1, Constantinescu 1, Mojsovski, Novanc, Rotaru, Stamate, Simovic, Stavrositu, Răpciugă. Antrenor: Zvonko Sundovski.