UPDATE. N-a fost să „se întoarcă la colegii lui”! Flavius Țunea și grupul său rămân și următoarele 30 de zile în arest preventiv

Tribunalul Caraș-Severin a decis să prelungească pentru încă 30 de zile, după ce DIICOT Caraș-Severin i-a solicitat acest lucru, starea de arest preventiv a grupului infracțional organizat condus de „Pauru”. Toți cei 5 inculpați au contestat deja sentința, urmând ca judecătorii Curții de Apel Timișoara să aibă decizia finală.

Ovidiu Seghedi, Pantea Cosmin, Flavius Țunea, Cristian Iabor și Dan Lucian Nicorescu au contestat și arestarea preventivă tot la Curtea de Apel Timișoara, dar instanța le-a respins contestația.

Potrivit jurnaliștilor de la Impact Press, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Caraș-Severin ar fi preluat motivația procurorilor DIICOT când a dispus prelungirea stării de arest preventiv: „Lăsarea în libertate a inculpatului Țunea Flavius Adrian prezintă pericol social concret pentru ordinea publică întrucât acesta pe parcursul anchetei penale a săvârșit faptele din calitatea de funcționar în cadrul Registrului Auto Român și, deși funcția sa presupunea să asigure punerea în circulație a autoturismelor într-un mod legal, cu ocrotirea siguranței în trafic, acesta a acceptat ca în schimbul unei sume relativ mici de bani să înșele încrederea acordată de societate și să permită punerea în circulație a unor autoturisme care prezintă grave probleme” (http://www.impactpress.ro/2017/06/exploziv-inginerul-de-la-rar-timis-implicat-in-mafia-limuzinelor-de-lux-furate-din-vest-inca-30-de-zile-de-arest-preventiv-procurorii-diicot-spun-ca-flavius-tunea-era-preferatul-grupului-infraction/).

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut pe 15 mai 2017 un număr de 6 percheziții domiciliare pe raza municipiilor București, Timișoara, Reșița și a județului Caraș-Severin. Aceștia aveau în vizor 7 suspecți, care și-au făcut un scop din a fura mașini din Uniunea Europeană, în special din Italia. „Pentru a crea aparența de legalitate, membrii grupării achiziționau documente ale unor autovehicule accidentate, având aceeași marcă și aproximativ aceleași caracteristici cu autovehiculele furate. Ulterior, autovehiculelor furate le erau aplicate seriile de identificare prevăzute în actele respective, după care se efectua inspecția RAR, iar autoturismele erau apoi introduse în circuitul civil, fiind înmatriculate fie provizoriu pe diferite persoane, fie definitiv, în sensul că autovehiculul furat prelua locul autovehiculului accidentat, ale căror documente fuseseră folosite de membrii grupului. După înmatriculare, aceste autovehicule erau înstrăinate către diferiți cumpărători de bună credință care plăteau prețul de piață real al autoturismelor respective”, informează DIICOT. Cei cinci amintiți mai sus au fost reținuți și apoi arestați preventiv.

Miercuri, 21 iunie, ora 16.50

Grupul infracțional organizat, coordonat de Ovidiu Seghedi, rămâne în arest preventiv. Deși cei cinci au contestat la Curtea de Apel Timișoara sentința Tribunalului prin care li se prelungea starea de arest preventiv, judecătorul de drepturi și libertăți al Curții a respins contestațiile formulate de cei cinci, sentința devenind definitivă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/