Mișcarea Papioanelor are susținători la Reșița

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Mișcarea Papioanelor a avut loc în această săptămână și a avut ca scop susținerea Institutului Cultural Român. Deși febra fenomenului a cuprins mai de grabă capitala, susținătorii culturii de la Reșița s-au simțit datori să manifeste în egală măsură. Loredana Sabo este unul dintre oamenii care au aderat mișcării culturale.

Avocata Loredana Sabo a ținut să protesteze într-un mod inedit față de modificările ce se doresc a fi aduse reorganizării Institutului Cultural Român. Astfel că, o zi întreagă, reșițeanca a solidarizat cu membrii institutului, dar și cu oamenii de cultură din întreaga țară, care au decis să poarte papion, indiferent de ținuta de peste zi.

publicitate online in ziar Express de Banat

„Am purtat papionul o zi întreagă. Am fost cu el chiar și la instanță. Oamenii m-au întrebat ce este cu el și le-am explicat de ce îl port. Cred că am luat decizia corectă, pentru că, în acest fel, și alți reșițeni au aflat despre Mișcarea Papioanelor, inițiată de membrii Institutului Cultural Român”, a declarat avocata Loredana Sabo, pentru „Express de Banat”.

Loredana Sabo este o susținătoare înfocată a mișcărilor culturale și este de părere că oamenii de cultură din România, dar și din Caraș-Severin ar trebui tratați cu mai mult respect. „Societatea românească a ajuns într-un punct în care viața culturală apare pe un plan secund, din păcate. Cred că, măcar ocazional, trebuie să ne îmbogățim spiritual citind o carte sau uitându-ne pe TVR Cultural, la emisiunile lui H. R. Patapievici”, subiliază susținătorul Mișcării Papioanelor.

Aparent, papionul are efecte devastatoare: indispune, intimidează, sau generează invidie sau indignare, în timp ce pe alții același articol vestimentar îi face să se simtă spirituali, mai inspirați mai deștepti. Evenimentul Mișcarea Papioanelor reprezintă, mai exact, un manifest în 5 puncte.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Principala revendicare se referă la retragerea OUG Nr. 27 din 13.06.2012 (noua lege ICR) care spune că: “astfel, Institutul Cultural Român, instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, sub autoritatea Președintelui României, se reorganizează ca autoritate administrativă autonomă, cu personalitate juridică, sub control parlamentar.

Conducerea operativă a Institutului este asigurată de un președinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de 2 vicepresedinți, cu rang de subsecretari de stat, numiți și revocati în/din funcție de plenul Senatului, cu votul majorității senatorilor prezenți, la propunerea Biroului permanent al Senatului. Mandatul vicepresedinților este de 4 ani, cu posibilitatea de a fi reînnoit. Funcția de vicepreședinte al Institutului este incompatibilă cu calitatea de membru al unui partid politic”.

Alte puncte ale manifestului au constat în respecatarea mandatului actualei conduceri ICR, care este până în ianuarie 2013, menținerea unei conduceri a Institutului Cultural Roman din rândul intelectualilor, promovarea și finanțarea proiectelor pe criterii de profesonalism și fără intervenșii și decizii politice și, nu în ultimul rând, respectarea oamenilor de cultură în spatiul public românesc.

 

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/