Ministrul Gabriela Szabo trimite la Reşița câțiva saci cu zgură! „Nu putem mai mult!”

Marius Cocioran şi-a câştigat deja locul pe tabloul atleţilor care vor alerga la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. A făcut-o şi la Londra, chiar dacă Reşiţa are o ruşine de teren de atletism. Şi va avea în continuare!

Ministrul Tineretului şi Sportului, fosta mare atletă, campioană olimpică, Gabriela Szabo, vizitează în aceste zile municipiul Reşiţa, ocazie cu care a susţinut o conferinţă de presă la sediul PSD Caraş-Severin, la care au mai participat deputaţii Ion Mocioalcă şi Ioan Benga, primarul Mihai Stepanescu şi Cătălin Hogea, directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret. Faţă de miniştrii Guvernului Ponta care au vizitat Reşiţa în ultimii ani şi care acum sunt cu cătuşe la mâini, în arest la domiciliu, urmăriţi penal sau chiar condamnaţi, Szabo a dat dovadă de sinceritate şi nu a promis mai nimic sportului cărăşean. Singurele certitudini: câţiva saci de zgură şi un microbuz!

„Ne menţinem promisiunile pe care le-am făcut de a aduce miniştri, personalităţi din Guvernul Ponta, la Reşiţa. Fie că rezolvăm sau fie că nu rezolvăm anumite probleme, datoria noastră este să ne facem cunoscute dorinţele la Bucureşti. E o mare bucurie să o avem oaspete pe una din cele mai mari sportive ale României, care a devenit şi om politic, cu mare credibilitate. Aţi văzut ultimele sondaje! Gabriela Szabo are 91 la sută încredere! Un pic cam mult pentru un om politic, dar nu este meritul nostru, este al ei, pentru că a ştiut să fie foarte aproape de inimile românilor”, a spus Mocioalcă, preşedintele PSD Caraş-Severin, înainte să fie prezentate „marile” investiţii de care se va bucura sportul cărăşean.

„Ministerul Tineretului şi Sportului şi Guvernul au antamat aducerea unei piste sintetice pentru CSM Reşiţa”, a anunţat apoi liderul social-democrat. La această pistă, care ulterior am aflat că nu e sintetică, ci tot cu zgură, se adaugă un microbuz. Primarul Stepanescu, foarte preocupat de fenomenul sportiv şi cu numeroase proiecte de relansare iniţiate şi chiar puse în practică, vrea neapărat ca stadionul de atletism din Govândari să ajungă în administrarea municipalităţii, fiind convins că ministerul condus de Gabriela Szabo nu are atâţia bani sau soluţii. „Ne-am văzut la Bucureşti acum două luni şi i-am adus la cunoştinţă doamnei ministru câteva proiecte pe care noi le-am întocmit. E vorba de acel studiu de fezabilitate vizând modernizarea şi extinderea Stadionului „Mircea Chivu”, a bazinului de înot din Luncă, o anexă la bazinul din Govândari. Bineînţeles că am discutat cu doamna ministru şi cu preşedintele Federaţiei Române de Atletism pentru a prelua zone sau suprafeţe de la CSM, e vorba şi de acel patinoar, sau chiar stadionul de atletism, unde noi am dus curent, ne-am adus aportul pentru o oarecare modernizare. Mă bucur că doamna ministru a dat curs, că a găsit soluţii pentru pistă. Vor exista posibilităţi multiple dacă l-am prelua noi, mă gândesc la proiecte transfrontaliere. Stadionul nu e al primăriei acum, e al CSM-ului”, a declarat edilul-şef.

Ministrul Tineretului şi Sportului nu a reuşit să-i impulsioneze cu nimic pe sportivii reşiţeni, ba dimpotrivă. „Sunt un om de cuvânt, tot ceea ce promit încerc să pun în aplicare, mă feresc să promit, întâi încerc să realizez ceva şi apoi să mă laud. Ministerul nu e unul bogat, nu sunt foarte mulţi bani pentru reabilitarea şi modernizarea bazelor sportive. De aceea, sunt unul din miniştrii care insistă pe descentralizare. Insist pe descentralizare, ca bazele sportive să meargă la administraţiile locale”, a explicat Gabriela Szabo. Mizând pe sinceritatea ministrului, am întrebat, punctual, dacă stadionul de atletism din Govândari nu merită sau dacă pentru el nu se poate face mai mult decât să trimită nişte saci cu zgură. Răspunsul ministrului, cu siguranţă, toarnă plumb în picioarele atleţilor cărăşeni, mulţi dintre ei campioni naţionali, cu medalii balcanice sau europene şi cu participări la Jocurile Olimpice: „În acest moment, nu! Şi sunt foarte sinceră când spun asta!”