Metalul Reşița, în beznă, jeg şi miros insuportabil!

Echipa lui Daniel Opriţa e a doua în clasament şi are şanse reale la promovare. În tot acest timp, ceea ce fac oficialii cu imaginea acestui club şi cu imaginea Reşiţei, până la urmă, este de neînchipuit.

Adunarea Generală a Acţionarilor SC CS Metalul Reşiţa SA, convocată pentru astăzi, la ora 13.00, a scos în evidenţă din nou bătaia de joc a unor aşa-zişi oameni de fotbal plătiţi din bani publici. Pentru că în invitaţia publică lansată de primarul Mihai Stepanescu patronului Cătălin Rufă nu era specificat şi locul întâlnirii acţionarilor, jurnaliştii s-au deplasat la Stadionul ,,Mircea Chivu”. ,,AGA nu se ţine aici, ci la sediul clubului, la Blocul 800!“, ne-a spus Adi Ciocan, omul desemnat de municipalitate să coordoneze centrul de copii şi juniori din Valea Domanului.

La Metalul vine doar poştaşul!

Ne-am deplasat la adresa indicată de Ciocan, numai că nimeni nu ştia exact biroul în care se află sediul SC CS Metalul Reşiţa SA. După mai multe încercări, am ajuns la etajul patru al Blocului 800. Am căutat camera 409, aşa cum apare la Registrul Comerţului şi aşa cum ne-au îndrumat angajaţii de la Patrimoniu, serviciu al Primăriei care funcţionează cu un etaj mai jos. Imediat în stânga scărilor de la etajul patru, un hol întunecat, fără vreun bec, cu mobilă veche şi echipamente electrocasnice aruncate unele peste altele. Nu poate fi aici, ne-am spus unii altora. Am mers în dreapta. Nicio uşă care să aibă legătură cu fotbalul. Înainte să coborâm, verificăm totuşi, la lumina unui telefon mobil, numerele camerelor de pe holul întunecat. Mergeau spre 409! ,,Penultima, pe stânga!”, primisem indicaţii de la Patrimoniu. Ne-am făcut loc prin mizeria de nedescris, am uitat de mirosul emanat dintr-o toaletă mai mult decât insalubră şi am ajuns la o uşă care abia se ţinea în balamale. Aici să fie sediul SC CS Metalul Reşiţa?! Confirmarea am primit-o tot la lumina telefonului mobil. Un plic mare cu antetul Federaţiei Române de Fotbal, altele mai mici de la Finanţe şi o mulţime de avize poştale. Destinatar, persoana juridică Metalul Reşiţa. Unele lăsate în uşă, altele pe jos. Nimeni n-a trecut pe acolo de luni de zile, poate de la incendiul care a lăsat în urmă doar pereţi scorojiţi şi urme de fum, paragină şi mizerie. Cu excepţia poştaşului, care îşi face treaba cu profesionalism şi aduce corespondenţa pentru echipa finanţată cu un miliard de lei lună de lună, chiar dacă e clar că acolo nu numără nimeni banii de la bugetul local.

Photoset not found

Încă un an!

Faptul că sediul societăţii e doar pe hârtie nu reprezintă o problemă atât de mare, ar spune unii, şi nici nu afectează jocul elevilor lui Opriţa, dar dacă pe adresa respectivă ajunge vreo scrisoare de intenţie, cu privire la implicarea unui om de afaceri important la echipa din Valea Domanului, lucrurile se cam schimbă, nu?! Mai interesant este că, astăzi, AGA a hotărât ca SC CS Metalul Reşiţa să mai rămână acolo încă un an! ,,AGA s-a ţinut la primărie. A fost totul în regulă, nu e nicio problemă. AGA a fost convocată de mine, cu o ordine de zi clară, nu a avut nicio legătură cu cele apărute în presă. Am prelungit contractul de închiriere pentru spaţiul unde e sediul clubului. Am făcut un act adiţional pentru încă un an”, ne-a precizat Jean Turmacu, reprezentantul SC CS Metalul Reşiţa SA, societate în care Cătălin Rufă are 51 la sută din acţiuni, iar municipalitatea reşiţeană 49 de procente.

 

CITEŞTE ŞI:

Probleme la Metalul. Ruptură între primarul Stepanescu şi patronul Rufă!

Şoc în Valea Domanului! Rufă e gata să renunțe la Metalul!