Meciuri de box din toate părțile. Preț astronomic la apă, fără justificare!

 

Mai toate orașele din Caraș-Severin au o problemă cu societatea de apă-canal, refuzând să accepte nereguli sau majorări de tarife, în numele locuitorilor. Asta, în paralel cu demersul ANAF, care vinde fără milă bunurile firmei.

Consilierii locali din Caransebeș sunt intransigenți când vine vorba de apărarea intereselor cetățenilor acestui oraș. În ședință extraordinară, aleșii au respins o solicitare a societății Aquacaraș privind revocarea unei Hotărâri a Consiliului luată în urmă cu o lună de zile împotriva furnizorului de apă. Atunci, municipalitatea a decis amendarea societății, întrucât mai multe zile la rând la robinetele consumatorilor a curs apă nepotabilă.

Hotărârea rămâne valabilă, Aquacaraș putând-o ataca în contencios administrativ, după cum spune primarul Marcel Vela. „Sunt  convins că instanța va fi de partea noastră, a cetățenilor care doresc o apă de calitate furnizată de Aquacaraș, având în vedere că prețurile nu sunt mici și există toate premisele tehnologice pentru desfășurarea unei activități performante de către furnizorul de apă”, ne-a declarat edilul șef al urbei.

Tot în ședința de Consiliu Local, Aquacaraș a solicitat municipalității majorarea prețurilor la m.c de apă și canal cu 3 la sută, respectiv 30 la sută. Cererea furnizorului de apă potabilă a fost respinsă, pentru că și așa prețul este foarte mare (7,4 lei).

„Am înțeles că a trebuit să ne aliniem la un preț unic pe județ, deși la Caransebeș apa vine prin cădere de la munte. Dar o nouă majorare nu este acceptată. Conducerea societății a motivat mărirea tarifului prin cheltuieli suplimentare pentru punerea în funcțiune a noii stații de epurare din municipiu. Având în vedere că noua stație nu este funcțională, am propus Consiliului respingerea solicitării de majorare”, a menționat Marcel Vela.

Acesta a mai adăugat că cererea Aquacaraș va fi îndreptățită atunci când stația va putea efectua toate procedurile la parametrii stabiliți pentru a putea vedea întregul proces de epurare a apelor uzate.