Marcel Vela, târât de Buşoi în scandalul cu Bolojan

Competiţia pentru preşedinţia PNL dintre Cristian Buşoi şi Ludovic Orban devine tot mai agitată cu cât se apropie mai mult ziua congresului. În ultimul weekend, Buşoi a ajuns să folosească numele lui Marcel Vela pe post de scut în faţa unui atac venit din tabăra lui Orban.

Prezent la Craiova, cu scopul de a-l susţine pentru funcţia de primar pe candidatul PNL de acolo la alegerile locale parţiale din 11 iunie, primarul Oradei a aruncat săgeţi otrăvite înspre Cristian Buşoi. Ilie Bolojan a declarat că „noi, cei care îl susţinem pe Ludovic Orban, suntem cea mai mare parte cei care generăm voturi, iar cei care îl susţin pe domnul Buşoi sunt cea mai mare parte cei care consumă voturi de la PNL”.

Primarul liberal al Oradei a fost chiar explicit. „Echipa din jurul lui Ludovic Orban se bazează în principal pe oamenii care au rezultate şi dacă toţi primarii din municipiile reşedinţă de judeţ, cu excepţia domnului Boc, primarul de la Cluj, care nu s-a pronunţat şi am înţeles de la dânsul că nu se va pronunţa, sau a domnului Robu de la Timişoara, care, având o relaţie personală cu domnul Buşoi, probabil va merge pe această variantă, ceilalţi primari de mari oraşe şi primarii noştri, în general, majoritatea îl susţin pe Ludovic Orban, pentru că ştiu ce înseamnă un lider”, a spus Ilie Bolojan.

Cristian Buşoi i-a răspuns lui Bolojan printr-o postare pe Facebook. „Îl respect pe Ilie Bolojan, ca administrator și primar. Cred însă că este pe o cale greșită cu declarațiile făcute la Craiova. Mă așteptam să fie critic cu PSD și cu Olguța Vasilescu, nu cu colegii săi din PNL. Nu am o problemă că mă critică; e normal, suntem în competiție internă, deși nu sunt în competiție directă cu dumnealui, pentru că nu și-a asumat o candidatură“, a replicat Buşoi, însă răspunsul acestuia nu s-a limitat la atât.

Candidatul la şefia PNL a lăsat în continuare de înţeles că Bolojan l-a inclus între „consumatorii de voturi de la PNL“ şi pe senatorul Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin! „Cred însă că este jignitor să lase de înțeles că oameni ca Nicolae Robu, Daniel Buda, Marian Petrache, Vasile Iliuță, Marcel Vela, Mugur Cozmanciuc și alți colegi, care au semnat moțiunea mea, sunt consumatori de voturi. Este o greșeală și un lucru urât să împarți PNL între răi și buni, între vest și sud. Gândirea aceasta ne-a adus unde suntem. Înainte de a da lecții, domnul Bolojan ar trebui să își amintească faptul că este printre cei câțiva care au girat și pus în practică strategia dezastruoasă la parlamentare“, a declarat Buşoi.

Ilie Bolojan s-a referit însă foarte clar la primarii liberali ai municipiilor reşedinţă de judeţ, care, cu puţine excepţii, nu îl susţin pe Buşoi. Acesta fiind şi cazul preşedintelui Organizaţiei Reşiţa a PNL, primarul Nelu Popa, care s-a poziţionat de partea lui Ludovic Orban. Ce face acum însă Buşoi, insinuând că Bolojan l-ar fi inclus pe Marcel Vela între „consumatorii de voturi de la PNL“, este nu doar o dezinformare. Ci şi un mod de a arăta că Buşoi, pentru a-şi atinge scopul, ştie să se folosească şi când nu e cazul de numele celui ce conduce a treia organizaţie judeţeană liberală, după procentajul obţinut în 2016 la alegerile pentru consiliile judeţene. Acolo unde Marcel Vela a fost cap de listă PNL în Caraş-Severin.

Reacţia lui Marcel Vela după aceste replici din interiorul PNL, care au ajuns să-l vizeze şi pe el? Senatorul PNL de Caraş-Severin a distribuit pe pagina sa de facebook postarea lui Buşoi. Doar postarea lui Buşoi. Semn că Vela ştie cum e cu jocul în echipă.