Mâncare consistentă și desert în dietă? Bineînțeles!

Deși pare incredibil, nu există limite când vine vorba despre preparatele pe care le putem găti atunci când suntem la dietă. Cu ingredientele potrivite, viața este departe de a fi un calvar în lupta cu kilogramele. Rețetele de astăzi sunt dovada clară.

Un fel principal, sățios și un desert ușurel, pe care oricine le poate găti fără un efort prea mare. Specialistul în nutriție Loredana Guran ne oferă și astăzi două rețete gustoase, care să nu ne afecteze silueta.

ROZETE APERITIV

Ingrediente:

  • 500 g faină semi-albă
  • 25 g drojdie
  • un ou
  • 250 ml lapte
  • 1/2 linguriță sare
  • 50 ml ulei vegetal

Umplutură:

  • șuncă de casă
  • cașcaval
  • ardei capia
  • sos de roșii picant
  • un ou

Mod de preparare:

Drojdia se omogenizează până devine o pastă, turnăm peste ea puțin lapte călduț și amestecăm cu puțină făină, formând astfel maiaua pe care o lăsăm la crescut. După ce a crescut, adăugăm restul de făină amestecat cu sarea și oul bătut. Începem să frământăm aluatul adăugând și laptele călduț puțin câte puțin. Aproape de final punem și uleiul și frământăm bine până ce aluatul capătă o consistență elastică și se desprinde de pe pereții vasului. Se lasă la crescut la loc cald până ce își dublează volumul.

Rupem aluatul în porții egale de 80 g fiecare pe care le întindem sub forma unui disc. Îl ungem cu sosul picant, punem un strat subțire de cașcaval ras, adăugăm șunculița de casă tăiată fâșii, ardeiul capia tăiat cubulețe după care adunăm marginile astfel încât umplutura să rămână în interior. Așezăm discul pe tava tapetată cu hârtie de copt după care cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit crestăm marginile pe care le răsucim dând forma unei rozete. Se unge cu ou bătut și se lasă la crescut cam 10 minute. Se coc la foc potrivit.

CREMĂ DE LĂMÂIE

Ingrediente:

  • 2 lămâi
  • o lingură de îndulcitor
  • 50 g ricotta
  • 100 ml lapte degresat

Mod de preparare:

Se stoarce lămâia și se dizolvă îndulcitorul în ea după ce se adaugă 3 linguri de apă, încorporând și pulpa după gust. Se fierbe 5 minute, după care se bate crema bine cu un tel punând-o la foc mic încă 5 minute. Ricotta se mixează cu laptele și se pune peste cremă pentru încă 3 minute la foc. Se servește caldă.

Așa cum v-am obișnuit, în fiecare zi de sâmbătă vom publica un articol legat de nutriție. De asemenea, fie că sunteți doar curioși sau pentru că aveți cu adevărat probleme de sănătate, specialistul în nutriție Loredana Guran vă așteaptă de luni până vineri la Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter. Programările se pot face la numărul de telefon 0770 457 030.