Câinii bocșeni „trăiesc regește”!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Problema câinilor vagabonzi de pe străzile Bocșei nu mai suporta amânare, având în vedere faptul că numărul patrupedelor fără stăpân a crescut vizibil în ultimii ani. Tocmai de aceea, pentru singuranța populației, construirea unui padoc era o necesitate care nu putea fi neglijată.

Sensibilă peste tot în ţară, problema câinilor fără stăpân a fost rezolvată și la Bocșa. Soluţia găsită nu este neapărat ieftină, dar elimină din start orice act de cruzime faţă de animale, aşa cum se întâmplă în destule locuri din ţară, şi duce la reducerea numărului câinilor abandonaţi pe străzile oraşului.

Cu toate că eforturile pentru a pune pe picioare spațiul au fost foarte mari, investiția a fost dusă la bun sfârșit, iar rezultatele sunt deja vizibile. „Mă bucur că am putut realiza această investiție. E adevărat că a fost posibilă cu eforturi foarte mari, dat fiind faptul că angajările în instituțiile statului sunt destul de greoaie. Era foarte important ca și orașul Bocșa să înceapă acest proiect, pentru că la un moment dat situația a scăpat de sub control, numărul câinilor fără stăpân a crescut de la un an la altul”, a explicat Eugen Cismăneanţu, edilul-șef.

Un număr de 70 de câini ai străzii sunt adăpostiți în momentul de față la noul padoc. Din lipsă de spațiu, având în vedere faptul că adăpostul are o capacitate maximă de 80 de locuri, administrația locală face repetate apeluri către cetățeni pentru a adopta acești câini. La dispoziția oamenilor a fost pus și un număr de telefon la care pot primi mai multe informații cu privire la demersurile pentru adopție.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Noul padoc de câini de la Bocșa a presupus o investiție din bugetul local de aproximativ zece mii de euro. Pe lângă acești bani alocați din fonduri locale, diferența materialelor neceare pentru construirea padocului a fost sponsorizată și donată din partea Fundației Triumful Inimii. Nici cetățenii nu s-au lăsat mai prejos. Din dorința de a avea un oraș mai sigur, muncitorii din cadrul Gospodăriei orașului au pus mână de la mână pentru ca lucrările să fie finalizate cât mai repede și padocul să fie dat în folosință.

Chiar dacă numărul câinilor vagabonzi depășește cu mult capacitatea padocului, autoritățile locale sunt încrezătoare că, prin adopții, numărul patrupedeleor fără stăpân de pe străzi va scădea drastic în perioada care urmează. „Cred că a fost unul dintre cele mai așteptate proiecte de cetățenii orașului nostru. Pe raza orașului aveam undeva la 400 de câini. În perioada în care padocul a început să funcționeze au fost luați o parte de pe străzi. Câinii din adăpost sunt tratați regește. În tot ceea ce înseamnă padocul nu se pune altfel problema decât prin respectarea legii”, a mai explicat primarul Eugen Cismăneanțu.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/