Lumina, scoasă la licitaţie! Şi adjudecată cu 50.000 de euro!

Licitația organizată recent pentru modernizarea sistemului de iluminat stradal în Oțelu Roșu şi-a stabilit câştigătorul. Lucrările vor începe numaidecât, cu o condiţie: să nu existe contestaţii. 

Desfăşurată prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), licitaţia a fost câştigată de compania Telekom. Aceasta a anunţat că va începe lucrările în următoarele zile, dacă nu vor apărea contestaţii care să ducă, astfel, la amânarea startului. În tot orașul ar urma să fie montate lămpi cu led care au o garanție de 70.000 de ore de funcționalitate. 

„Noi avem undeva la 600 de stâlpi pe raza orașului. Suma nu este foarte mare, 50.000 euro, se poate achita lunar în termen de 3 ani, astfel, am avea o rată lunară de 1.400 euro plus TVA. Vor fi schimbate toate lămpile din oraș pe led cu 20 wați și 30 wați”, spune primarul Luca Mălăiescu.

La ora actuală, la nivelul orașului de pe Bistra sunt montate lămpi cu becuri economice de 40 W, care oferă o lumină mult mai slabă față de cea cu led și se ard foarte des.

„În 4 ani de zile vom amortiza întreaga investiție și orașul va fi modernizat din acest punct de vedere. Vreau pe Drumul Național care traversează orașul să montăm lămpi de 30 de wați, pe străzile laterale – de 20 de wați, iar la cele 7 treceri de pietoni, unde, din păcate, s-au semnalat destul de des accidente, să montăm lămpi de 84 de wați, ca să fie iluminate foarte bine”, a mai precizat edilul orașului Oțelu Roșu.

Întregul sistem de iluminat va primi o garanție de 5 ani de zile, o lampă cu led este garantată să funcţioneze minimum 70.000 de ore, astfel că, odată montată rețeaua de iluminat, nu vor mai fi costuri suplimentare, cum se întâmplă în prezent.