Legea-i diferită pentru Caransebeș?! Primăria nu dă ajutoare de urgență după furtuna de duminică

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Primăria Caransebeș nu poate acorda ajutoare de urgență familiilor din cartierele Cazărmii și Țarinei care au de suferit de pe urma vijeliei de acum câteva zile. Potrivit primarului Felix Borcean, administrația publică locală nu poate aloca bani pentru cumpărarea de țiglă, lemn și toate accesoriile de care au nevoie oamenii pentru a-și repara acoperișurile, fiind apartamente proprietate personală.

Cu toate că la Caransebeș nu se poate acorda ajutor de urgență, conform legii, aceeași lege a dat voie Primăriei Oțelu Roșu să aloce 20.000 de lei în regim de urgență pentru aceeași problemă survenită la 14 blocuri cu sute de apartamente, proprietare personală, din orașul de pe Bistra.

Felix Borcean a declarat că celelalte probleme expuse de locatarii din cele două cartiere sunt mai ușor de rezolvat. Este vorba de amenajarea de noi parcări, curățarea conductei de canalizare sau toaletarea unor copaci. Și asta pentru că vijelia de zilele trecute a azvârlit crengi dintr-un nuc peste o mașină parcată în fața blocului.

„Toate probleme își vor găsi rezolvare, mai de durată va fi tocmai cea a acoperișurilor, le-am explicat locatarilor că fiind acoperișuri executate în regie proprie, e greu să găsim o soluție de a-i despăgubi. Le-am propus o variantă de reparare cu strat de bitum și să renunțe la țiglele vechi, sunt variante mai ieftine și moderne, însă vom vedea ce ecou au în rândul lor”, spune edilul orașului.

Oamenii însă spun că tocmai de aceea au fost ridicate peste bloc acoperișuri cu țiglă pentru protecție și pentru ca cei de la ultimul etaj să nu piardă din încălzirea termică.

STPT job 1000x200




Potrivit primarului Luca Mălăiescu conform legii 416/2001 şi H.G. 50/2011, primarii pot acorda ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, după ce s-a stabilit un comandament de urgență care a întocmit un proces verbal cu toate pagubele produse.

„Noi am ajutat oamenii în regim de urgență, însă Guvernul nu alocă bani pentru reparații acolo unde blocurile nu aparțin primăriei și avem cazul celor două blocuri de pe Tineretului de anul trecut, care de un an de zile stau doar cu folia acordată de noi pe acoperiș. Am apelat prin Prefectură la Guvern și am primit răspuns că familiile ar trebui să aibă asigurare pentru apartamente. Și acum doar instituțiile publice afectate de furtună vor primi despăgubiri, noi am solicitat 170.000 de lei pentru tot: liceu, primărie și 14 blocuri afectate și am primit aproape 60.000 de lei doar pentru reparații la liceu și la primărie. Eu tot mai sper că în etapa a II-a Guvernul va despăgubi și zecile de familii din blocurile fără acoperiș”, spune Luca Mălăiescu.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/