La Oțelu Roşu s-a prăduit tot! Nici măcar un petec de teren pentru investitori!

2017 e anul în care primarul Luca Mălăiescu și-a propus să modernizeze infrastructura rutieră, să finalizeze lucrările care vor transforma centrul civic în cel mai frumos din județ, dar în același timp caută soluții pentru investitori. Care, la rândul lor, să genereze locuri de muncă.

Problema este că orașul a fost administrat neinspirat, ca să nu spunem altfel, o perioadă mult prea lungă de timp, iar acum investitorii găsesc mult prea puține motive să vină pe Valea Bistrei. Pentru orice mare investitor găsirea unui teren potrivit este imposibilă. Aproape fiecare metru pătrat de teren bun pentru investit s-a vândut pe vremea fostei administrații, iar astăzi doar privații ar mai avea ceva de oferit. La prețuri foarte mari însă, care descurajează orice investitor, în condiţiile în care alte localităţi pun totul la dispoziţie gratuit.

Primarul Luca Mălăiescu face aproape în zadar lobby pentru atragerea investitorilor și asta pentru că Primăria Oțelu Roșu nu deține terenuri propice pentru investiții de mare anvergură. Zona Gai a fost prezentată mai multor oameni de afaceri, dar aceasta nu poate fi parcursă decât cu autoturisme, tirurile și mașinile de mare gabarit neavând acces.

„Sigur că trebuie să găsim soluții pentru că de aceea suntem puși în funcție de către cetățeni. O soluție ar fi cumpărarea platoului betonat din fața combinatului, este o suprafață destul de mare și dacă ar fi un preț accesibil voi face demersuri pentru accesarea de fonduri pentru cumpărarea acestui teren. Dacă am putea să-l cumpărăm am avea ce facilități să oferim potențialilor investitori pentru construirea de două sau chiar trei hale de producție”, spune Luca Mălăiescu.