La Caransebeș, nici începutul de an școlar nu a scăpat de șicanele politice

Tur de forță astăzi pentru primarul Caransebeșului, Felix Borcean, care a participat la deschiderea anului școlar la toate liceele din municipiul Caransebeș. Acesta a glumit cu elevii, spunând că are o veste bună și una rea pentru ei, dar a atins și subiecte mai serioase privind partea administrativă a unităților de învățământ.

Felix Borcean a vorbit despre reabilitarea curții interioare de la Colegiul Național „C.D. Loga”, după ce a fost folosită ca depozit pentru toate resturile rezultate din construcții la finalul proiectului de reabilitare și construire a campusului școlar. De asemenea, la Școala Generală Nr. 2 din cartierul Pipirig se efectuează lucrări de reabilitare la unele săli de clasă.

Au profitat de ocazie și managerii școlilor, care au solicitat sprijinul administrației publice locale pentru efectuarea unor lucrări de reparații. De exemplu, directorul Liceului Tehnologic „Dacia”, prof. Florin Bogdea, a specificat că s-a ales ca locație pentru festivitatea de deschidere sala de sport tocmai pentru că nu se poate mândri cu curtea școlii care are nevoie urgentă de reparații. Florin Bogdea a amintit și de realizările liceului, printre acestea creșterea promovabilității la examenul de bacalaureat, dar și amenajarea unor ateliere mecanice, de chimie sau reabilitarea bibliotecii instituției.

„Educația este cheia spre libertate, cred că fiecare dintre voi veniți în școală pentru a învăța, pentru că sunt sigur că țelul vostru este de a vă realiza în viață”, a menționat Florin Bogdea directorul Liceului „Dacia”, concluzionând că trebuie ca elevii să învețe doar din exemplele bune, iar liceul are menirea de a crea oameni de valoare.

„Vă asigur că între instituția noastră și școlile din municipiu vor fi relații apropiate și firești. Elevii ar trebui să-și îndeplinească misiunea pentru care au venit în școală, de a învăța nu atât pentru școală, cât pentru viață”, a declarat primarul Felix Borcean.