Justiţie strâmbă! Accidentul mortal provocat de doctorul Beg scandalizează!

Lăsarea în libertate a urologului reşiţean Gheorghe Beg după ce a accidentat mortal o fetiţă de şapte ani pe trecerea de pietoni şi a părăsit locul faptei a provocat o serie de reacţii dure din partea opiniei publice.

Viteza excesivă şi neatenţia par să fie motivele tragicului accident în care o fetiţă din Oţelu Roşu şi-a pierdut viaţa în timp ce traversa strada pe zebră, în zona centrală a oraşului, pentru a-şi cumpăra un hamburger. Unii martori susţin că fetiţa ar fi alergat pe trecerea de pietoni, dar chiar şi aşa Gheorghe Beg ar fi trebuit să încetinească în apropierea locului semnalizat corespunzător. Medicul reşiţean ar fi coborât din maşină să vadă ce s-a întâmplat, dar când a constatat cât de grave sunt consecinţele ar fi întins-o de la locul faptei. A fost prins de organele de poliţie, alertate de martori, la Caransebeş. Lumină deplină va face sau ar trebui să facă oamenii legii. Opinia publică se îndoieşte însă foarte tare de acest lucru şi asta deoarece procurorul de caz şi magistratul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Caransebeş l-ar fi tratat pe Gheorghe Beg cu o blândeţe ieşită din comun, ca să nu-i spunem suspectă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş a cerut instanţei doar arest la domiciliu pentru autorul unui accident mortal care a părăsit locul faptei! Judecătoria Caransebeş a considerat însă că nici măcar o astfel de măsură preventivă nu se impune. Nici măcar control judiciar! De aici au apărut reacţii vehemente, deoarece în cazuri aproape similare s-a solicitat şi s-a dispus arestare preventivă, în regim de detenţie.

În urmă cu un an, spre exemplu, la început de septembrie, Marius Viorel Bîrsilă, fiul unui potent om de afaceri din Oţelu Roşu, a fost prins de oamenii legii după ce a provocat un accident mortal pe raza localităţii Băuţar. Bîrsilă a urcat beat la volanul bolidului său, un BMW X6, şi a lovit mortal un biciclist. Când şi-a dat seama ce a făcut, a fugit de la locul faptei. Judecătoria Caransebeş a admis atunci propunerea procurorului de caz şi a emis pe numele tânărului de 21 de ani un mandat de arestare preventivă valabil pe o perioadă de 29 de zile. Ulterior, măsura preventivă a arestului i-a fost prelungită. Singura diferenţă între cele două cazuri este alcoolemia pe care a avut-o Bîrsilă, în rest, lucrurile stau cam la fel.

Practica instanţelor arondate Tribunalului Caraş-Severin a condus mai degrabă spre arestare în astfel de cazuri, chiar şi atunci când consecinţele nu au fost atât de grave, în sensul că nu au murit oameni. Preotul de la Agadici a provocat în 2011 un grav accident de circulaţie. A părăsit şi modificat locul accidentului, a ascuns autoturismul în curtea unui imobil, a încercat să determine victima şi un martor să declare că tânărul a căzut cu mopedul. A fost arestat imediat, pentru multă vreme. În arest preventiv au ajuns şi alţi şoferi care au provocat accidente mortale pe şoselele judeţului, astfel că, până la aflarea motivelor pentru care nu s-a luat nicio măsură preventivă din partea Judecătoriei Caransebeş, opinia publică are toate motivele se îndoiască de cât de echilibrată e balanţa justiţiei.

 

CITEŞTE ŞI: UPDATE. Medicul Beg a fost pus în libertate, după ce a spulberat un copil și a fugit de la locul accidentului!