Istoricul caransebeșean Liviu Groza a încetat din viață la 85 de ani

Sănătatea șubredă a pus capăt vieții colonelului Liviu Groza. La 85 de ani, istoricul a încetat din viață în locuința sa din municipiul Caransebeș.

Anunțul a fost făcut public pe pagina de Facebook de către Ion Marcel Vela care a mulțumit public prietenului, camaradului, colonelului, istoricului, scriitorului și cetățeanului de onoare al municipiului Caransebeș, Liviu Groza, pentru tot ceea ce a realizat pentru municipiul de pe Timiș și Sebeș.

„Mulțumim, domnule colonel, pentru tot ce ați făcut și ați lăsat moștenire Cetății Caransebeș și Istoriei României! Veți rămâne mereu în amintirea noastră și a generațiilor care vin după noi. Dumnezeu să vă odihnească în pace!”, a scris Ion Marcel Vela.

În ultimii ani ai vieții, colonelul avea un crez pe care-l spunea ori de câte ori era întrebat despre sănătatea și activitatea sa: Am muncit toată viaţa pentru a trăi şi după moarte!”

Cu bucurie și emoție Liviu Groza ne-a declarat într-un interviu:

„Cu toată sinceritatea vă spun că seară de seară fac o retrospectivă a vieții mele, o trecere în revistă a vieții, pas cu pas și trebuie să mă bucur de ce am realizat. Nu aș vrea să mă credeți lipsit de modestie, am urmărit cu sfințenie crezul meu, am muncit toată viața ca să trăiesc și după moarte. Am convingerea că generațiile care mă urmează vor avea o sursă de inspirație, iar cei care vor îmbrățișa istoria vor avea de unde să se inspire, pentru că am lăsat o serie întreagă de documente, pe care, din cauza stării de sănătate, a vârstei, nu le voi putea cuprinde pe toate”, ne-a menționat colonelul.

Dumnezeu să vă aibă în paza Lui, domnule colonel!

CITEȘTE ȘI:

Liviu Groza, colonelul care a muncit toată viaţa pentru a trăi şi după moarte!

Liviu Groza, la 85 de ani: „Cei care vor îmbrățișa istoria vor avea de unde să se inspire”