ISJ, restanţier la transportul şcolar

Chiar dacă toate unităţile de învăţământ din Caraş-Severin au fost pregătite cât mai bine să înceapă un an nou, în cadrul inspectoratului şcolar situaţia nu este roz. Transportul şcolar le dă mari bătăi de cap reprezentanţilor ISJ.

Problemele persistă în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean din Caraş-Severin. Pe lângă faptul că se stă prost la capitolul personal nedidactic, problemele se ţin lanţ şi în ceea ce priveşte transportul elevilor. Încă de la sfârşitul anului trecut, ISJ este restanţier faţă de firmele de transport şcolar. Neclarităţile cu acestea au început în urma nenumăratelor discuţii privind modalităţile de plată.

Conducerea inspectoratului şcolar a dat în teritoriu ordin să se plătească banii pe abonamente şi nu direct pe firmele transportatoare, ceea ce a ridicat o serie de probleme cu reprezentanţii firmelor. În orice caz, cu vremea, şi aceştia au ridicat mereu ştacheta la preţurile per kilometru, cu toate că întreprinderile sunt mereu avizate de către Consiliul Judeţean”, a declarat prof. dr. Paul Şuşoi, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ.

Guvernul cere corectitudine

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Mai-marii din învăţământul cărăşean au cerut ajutorul organelor de stat în acest caz. „Guvernul a făcut eforturi ca să înţeleagă situaţia, dar, în acelaşi timp, ne-a cerut să acţionăm împreună cu autorităţile locale, astfel încât să se încheie corect contractele, iar firmele să pună un preţ acceptabil, pentru că nu se poate să facă bani pe copiii noştri. Este adevărat că unei firme private nu poţi să-i pui tu un preţ, dar nici să sari calul nu e bine”, a mai precizat inspector şcolar Paul Şuşoi. Potrivit acestuia, în cel mai scurt timp, ISJ va reveni la o situaţie normală în ceea ce priveşte transportul elevilor.

CITEŞTE ŞI:Paul Şuşoi: „ISJ lucrează cu fracţiuni de posturi”!

Nici cu numărul maşinilor de transport nu se mulţumesc reprezentanţii instituţiei pentru că, spun ei, acesta este insuficient. Astfel că, pe lângă cele 70 de microbuze existente, pregătite să asigure deplasarea elevilor în noul an şcolar, ISJ a mai solicitat Ministerului Educaţiei 17 microbuze. Dintre acestea, 12 vor fi pentru unităţi de învăţământ şi cinci pentru învăţământul special. Mare parte dintre acestea vor merge în zona Oraviţei, care este cea mai deficitară din acest punct de vedere.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/