Iosif Armaş nu putea devaliza de unul singur S.C. Hercules! Rețeaua mafiotă, cu nume şi prenume!

Încă din prima zi de când Argirom a preluat SC HERCULES SA, principala preocupare a lui Iosif Armaş a fost să se asigure că el controlează tot spectrul de decizie în societate şi că nimeni nu-l va da de gol, susţin procurorii DIICOT.

Persoanele racolate de Iosif Armaș încă de la început și care au făcut parte din grupul infracțional până în momentul în care toate activele importante ale SC HERCULES SA au fost sustrase, iar sumele de bani au fost însușite de aceștia în mod direct sau de membrii familiilor lor, sunt notate chiar de către procurorii care instrumentează cazul: Filip Răiescu, directorul general al SC HERCULES SA și cumnatul lui Iosif Armaș; Gavril Adamescu, directorul economic al SC HERCULES SA. Inițial, doar cei doi i-au fost necesari lui Armaș și, abia ulterior, la grup acesta a atras și alte persoane.

Grupul infracțional creat a fost sprijinit și de alte persoane, unele având funcții de conducere în SC HERCULES SA, cum ar fi, susţin procurorii, Ilie Iova, actualmente consilier județean PSD, dar pe atunci director executiv (până în luna iunie 2008), și Claudiu Fiat, director comercial. Însă Iosif Armaș nu s-a oprit aici, în atenția sa intrând și persoane din exterior, potente financiar, care au creditat/împrumutat direct sau sub altă formă societatea, scopul final fiind același – însușirea pentru alții a bunurilor (imobilelor) aparținând SC HERCULES SA și, totodată, însușirea pentru membrii grupului și familiile acestora a sumelor de bani obținute. Persoanele care au aderat astfel la grupul infracțonal și l-au sprijinit spun procurorii că ar fi Valeriu Verbițchi și Mihail Cionca.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Politicieni, interlopi şi funcţionari, în palierul de sprijin al lui Iosif Armaş, liderul grupului infracţional organizat care a ruinat Băile Herculane!

În mod cert, devalizarea SC HERCULES SA are ca rezultat final prejudicierea unor instituții ale statului, creditori ai acționarului majoritar SC ARGIROM INTERNAȚIONAL SA, care nu își vor mai putea recupera creanțele, având în vedere că patrimoniul SC HERCULES SA a fost sustras, iar valoarea acțiunilor a scăzut, devenind aproape nulă. Spre exemplu, Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale are în prezent o creanță de 43.288.697,99 lei, deci aproximativ 10 milioane de euro!!!

Începutul declinului SC HERCULES SA coincide cu data intrării în insolvență a SC ARGIROM INTERNAȚIONAL SA, dar rezidă și din faptul că, la data intrării în insolvență a societății ARGIROM, Iosif Armaș a solicitat reorganizarea, însă, imediat ulterior, a desfășurat o serie de acte procedurale pe care legea i le permitea (contestații la tabelul creditorilor), pentru a prelungi perioada de observație la o perioadă pe care procurorii o apreciază ca fiind una record în justiție, respectiv 8 ani de zile!!! Perioadă în care nu s-a reușit nici măcare finalizarea tabloului creditorilor, nepunându-se astfel problema întocmirii planului de reorganizare.

Nici o persoană interesată în reorganizarea unei afaceri în mod real nu tergiversează cu bună știință perioada de observație până la durata de 8 ani, știind că e foarte greu să repornești o firmă după ce peste 8 ani a fost lăsată în derivă. Toate aceste activități certifică faptul că singurul scop urmărit de Iosif Armaș a fost sustragerea activelor SC HERCULES SA în interes propriu și evitarea achitării creanțelor către creditorii ARGIROM.

La nivelul anului 2007, SC HERCULES SA înregistra, conform raportului anual de activitate comunicat la Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNVM), un profit de 3.472.041 lei, iar începând din anul 2008, SC HERCULES SA a înregistrat pierderi (- 2.938.688 lei/an 2008, – 8.596.088 lei/an 2009, – 95.314 lei/an 2010, – 3.308.850 lei/2012, – 797.662 lei/an 2013, – 3.138.804 lei/an 2014, în anul 2015 intrând în insolvență). Excepție face anul 2011, când societatea înregistrează profit, însă acest profit este datorat executării silite sau vânzării unor imobile: Complex Hotelier Afrodita – vândut la 25.08.2011 și executare Restaurant Casino, în favoarea lui Verbițchi Valeriu.

Raportul anual, conform Regulamentului C.N.V.M. nr. 1/2006 pentru exercițiul financiar 2012, cuprinde la ultima filă (fila 6) rubrica Profit brut, suma de 3.308.850, în realitate această sumă trebuia să fie cu minus ( -3.308.850), fiind în fapt o pierdere a societății.

Fidel planului de sustragere a bunurilor în interes propriu, începând cu anul 2008, SC HERCULES SA a contractat împrumuturi de la următoarele persoane fizice: RĂIESCU FILIP (fiul directorului general Răiescu Filip), HRELESCU BEATRICE ASTRID, VERBIȚCHI VALERIU, ADAMESCU ANIȘOARA (soția directorului economic Adamescu Gavril), PĂTRUȚ ICOANA (contabila SC HERCULES SA), MUNTEANU PAVEL,  în baza unor contracte de împrumut care constituiau titluri executorii, cu dobânzi anuale mult mai mari decât dobânda legală. Astfel, dobânda percepută de Adamescu Anișoara, Pătruț Icoana și Muntean Pavel era de 5% pe lună (cu 600 % mai mare decât dobânda legală).

CITEȘTE ȘI: Milionarul Verbițchi a luat tot ce e mai frumos în Herculane! La prețuri subevaluate, în cârdășie cu Iosif Armaș!

În cazul împrumuturilor acordate de Hrelescu Beatrice Astrid, există suspiciunea rezonabilă că dobânda a fost ascunsă sub forma acordării unor împrumuturi anterioare autentificării contractului de împrumut, iar la data autentificării s-a remis doar suma efectivă, sumă care a fost remisă personal reprezentanților SC HERCULES SA, fapt recunoscut și de către Ilie Iova, într-o conferință de presă.

Împrumuturile de la persoanele fizice erau garantate cu bunurile societății, fără a avea în acest sens Hotărârea AGA valabilă (condiție necesară conform actului constitutiv și Legii 31/1990 (Adunarea Generală a Acționarilor având obligația  „să hotărască gajarea, închirierea sau desființarea uneia sau a mai multor unități ale societății”). De asemenea, nu exista o stare de necesitate certă, întrucât în luna decembrie 2007, când au fost contractate o parte din aceste împrumuturi, conducerea administrativă a încasat salarii și prime foarte mari. Aceste împrumuturi nu au putut fi restituite în termenul stabilit (termen, de altfel, foarte scurt!), iar, în final, au dus la executarea unor imobile aparținând SC HERCULES SA prin intermediul executorilor judecătorești.

CITEȘTE ȘI: Iosif Armaș a turnat la DNA ca să scape de pușcărie! Despre ruinele de la Herculane n-a suflat o vorbă!

Așa cum am arătat mai sus, sumele de bani împrumutate au fost remise, în cea mai mare parte a tranzacțiilor, direct reprezentanților SC HERCULES SA, iar, în situații de urgență, care impuneau achitarea unor debite, acestea erau transferate direct în conturile creditorilor, existând suspiciunea rezonabilă, susțin procurorii antimafia, că sumele de bani remise direct reprezentanților SC HERCULES SA au fost însușite, în mare parte, de către aceștia. Sau, cel puțin, asta suspectează procurorii…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/