Ioan Popa nu vrea să-i mai lase pe reșițeni să muncească în străinătate!

Fidel principiului cu care a candidat, „Deschide Reșița”, Ioan Popa a participat la cea mai mare conferință internațională a diasporei, pentru că, spune el, românii din diaspora sunt cei mai mari investitori ai țării.

Afirmațiile lui Ioan Popa sunt susținute și de specialiștii în domeniu, adică milioanele de euro care intră anual în țară de la românii care muncesc în străinătate sunt cel mai important capitol din PIB-ul României și cauza pentru care România, în pofida trendului european, are creștere economică în ultima perioadă.

„Românii din Diaspora reprezintă de ani de zile investitorul numărul unu în România. Peste patru milioane de români au ales să muncească și să trăiască în afara granițelor țării, definitiv sau temporar. Sunt convins că de Sfânta Maria, în fiecare an, ne vom vedea la Reșița cu cei plecați din comunitatea noastră și vom găsi împreună soluții pentru a diminua distanțele dintre noi”, a spus noul primar al Reșiței.

ioan popa repatriot

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Conferința RePatriot din acest an a avut ca scop impunerea unei zile naționale a diasporei, zi pe care comunitățile autohtone să o dedice în totalitate membrilor săi plecați la muncă ori din alte motive în străinătate. A fost aleasă astfel ziua Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, ce cade pe 15 august.

Răspunzând sugestiilor primite și urmând bunele practici implementate la nivel internațional, RePatriot inițiază „Zilele Diasporei în România!”, un concept izvorât din dorința de a încuraja repatrierea românilor din străinătate. „Cerem sprijinul administrației locale, tuturor persoanelor și companiilor interesate să contribuie și să participe la acest efort de organizare”, a fost apelul organizatorilor, apel la care noul primar al Reșiței a răspuns cu toată deschiderea și disponibilitatea. Ioan Popa a subliniat că a reușit să se decupleze de la campania electorală și a vorbit despre faptul că, la Reșița, fiind aproape de frontiera cu Serbia și Ungaria, sunt cam 8.000 de femei care merg la muncă în Austria și Germania, cu o cadență de o lună acasă, una la muncă și care câștigă în medie 1.000 de euro. Având în vedere că o lună lucrează și una stau, rezultă o medie de 500 de euro pe lună, adică undeva la 2.200 de lei. „Dacă am reuși să aducem salariile în zonă la această medie, acești oameni nu ar mai pleca de lângă copiii lor, lăsând de multe ori probleme sociale acasă, cum ar fi copiii care rămân în grija bunicilor”, a spus Popa, arătând că este nevoie să ne păstrăm forța de muncă acasă!

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/