Ioan Popa nu se lasă: demolează garajele! De data asta, pe modelul Alba Iulia!

A anunțat de mai multe ori că garajele apărute ca ciupercile după ploaie nu mai au ce căuta pe raza orașului și că va trece la demolări. Pe lângă faptul că strică aspectul reședinței de județ, acestea ocupă spații semnificative pe care s-ar putea amenaja locuri de parcare. Până trece la fapte, Nelu Popa se inspiră.

De câteva luni, primarul Nelu Popa a declarat război garajelor din Reșița, multe dintre ele ridicate ilegal. A dat exemplul municipiului Oradea, acolo unde s-au demolat în jur de 300 de garaje care au creat spațiul necesar pentru 500 de locuri de parcare. Recent, practica unui alt oraș i-a atras atenția. Este vorba despre Alba Iulia, acolo unde primarul liberal Mircea Hava a început o amplă acțiune de demolare, demers considerat „un semn de evoluție”.

„Nu dețin o arhivă cu imagini a tuturor garajelor pur și simplu «ridicate» pe post de cămara din spate, dar știu sigur că au fost mii. În condițiile în care e nevoie să construim parcări, e absolut nevoie să curățăm locul de astfel de aberații fără echivalent în zona edilitară normală. Am avertizat, notificat și de azi s-a acționat. Avem o baterie de aproximativ 30 de garaje care vor fi demolate de noi sau de proprietari, iar asta înseamnă cam 70 de locuri de parcare trasate. În funcție de cine și de unde privește lucrurile, demersul poate fi înțeles fie ca un semn de evoluție sau ca un act de distrugere. Vă asigur că doar prima variantă este corectă! Pentru că, prin demolarea garajelor, facem loc pentru un număr aproape dublu de locuri de parcare, capitol la care niciodată n-o să stăm suficient de bine. Adică nu-i normal ca dintre sute, mii de oameni care locuiesc în zona respectivă, doar 9-10 să aibă garaje pe spațiul public. Cum le-au dobândit și construit e altă discuție, dar ceea ce facem acum vă asigur că e perfect legal și, mai mult, e un lucru absolut normal”, este mesajul primarului din Alba Iulia, preluat integral de Ioan Popa.

Pentru a sublinia faptul că nu a renunțat la ideea de a demola garajele din oraș, primarul municipiul de pe Bârzava a adăugat: „Urmează și la Reșița!”. În urmă cu câteva luni, Nelu Popa anunța că, în cazul în care vor exista reșițeni care se vor opune demolărilor, nu va ezita să apeleze la exproprieri.