INEDIT! Nelu Popa taie ajutoarele sociale nesimțite! Deschide fabrici pentru cei care stau cu mâna întinsă!

Primarul Nelu Popa a anunțat ieri că le pregătește ceva tuturor reșițenilor care solicită ajutor social de la Primărie.

Anunțul primarului a fost făcut în cadrul conferinței de lansare a proiectului \Sprijinirea dezvoltării comunității, regenerării urbane și incluziunii sociale din Municipiul Reșița”. Acest proiect are o valoare de 224.158,01 lei, este finanțat din fonduri europene și are ca obiectiv principal sprijinirea și activarea grupurilor vulnerabile din zonele urbane marginalizate din municipiul Reșița. Adică acel proiect care ar fi trebuit depus de către Grupul de Acțiune Locală. Lider de proiect este Primăria municipiului Reșița care are ca parteneri Clubul Femeilor Manager, Asociația de binfacere Pro Vitam, Nevo Parudimos și European Steps.

În cadrul Grupului de Acțiune Locală, după elaborarea strategiei de dezvoltare a municipiului, pot fi înființate intreprinderi sociale care pot fi susținute prin finanțări europene la propunerea GAL. „Eu am insistat să identificăm 2-3 domenii unde să putem face asemenea întreprinderi sociale pentru a putea angaja persoanele cu probleme de adaptabilitate socială. Eu nu cred decât parțial ce spun aceste persoane atunci când vin să ceară ajutor social: ei spun că nu găsesc de lucru, dar eu cred că nu prea vor! Dacă Primăria va avea aceste întreprinderi sociale – o fabrică de cărămidă să zicem – cel care vine și cere ajutor social nu mai poate refuza angajarea la o astfel de întreprindere socială a Primăriei sau, dacă refuză, nu mai suntem obligați să le dăm ajutor social”, a explicat primarul Ioan Popa.

Acesta a mai anunțat că noul manager al Grupului de Acțiune Locală Reșița este realizatorul de emisiuni al Banat TV, Cornelia Dunăreanu. „Dar nu în calitatea mea de jurnalist, a ținut chiar aceasta să precizeze, ci în calitatea mea de președinte al Clubului Femeilor Manager Reșița!”.