Două noi terenuri de sport în Caransebeş? Primarul Borcean: „Nu renunţ la această investiţie!“

Amenajarea celor două terenuri sintetice de sport în municipiul Caransebeș a fost din nou adusă în discuție de către conducerea municipalității, primarul Felix Borcean prezentând public argumente pentru această investiție, la întâlnirea pe care a avut-o în cartierul Balta Sărată cu cetățenii.

„Nu renunț la această investiție, care nu presupune foarte mult efort și care ar oferi tinerilor o alternativă la tot ceea ce este nesănătos de la statul în fața calculatorului, tabletei, telefonului, până la ascunsul pe după colțuri pentru a trage dintr-o țigară. Sportul nu face rău nimănui, sportul de masă poate fi practicat de oricine și, dacă este desfășurat într-un cadru organizat, cu atât mai bine”, le-a spus Felix Borcean oamenilor, care s-au arătat de acord cu acest proiect, ba mai mult, au oferit și soluții pentru găsirea unui spațiu adecvat în care să fie mutat locul de joacă.

Întrebat dacă a cerut părerea cetățenilor, pentru că într-o ședință de Consiliu Local, grupul PSD sugerase primarului să meargă în cartiere și să solicite acceptul cetățenilor pentru construirea terenurilor sintetice, Felix Borcean a menționat că nu trebuia să ceară acceptul, pentru că era convins că cetățenii își doresc dezvoltarea cartierului, chiar și cei din Balta Sărată.

„Eu consider că de aceea ne-au votat caransebeșenii, să-i reprezentăm în Consiliu și să le arătăm că banii lor din impozitele și taxele plătite la Primărie, care constituie bugetul municipiului, nu îi aruncăm pe fereastră. Am spus că nu renunț la aceste două terenuri, unul în Balta Sărată și al doilea în cartierul Țiglărie. Sunt două zone unde aceste noi locuri de joacă practic vin să ofere un spațiu sigur de recreere. Poate că grupul PSD nu dorește această investiție în acest cartier, pentru că aici mai sunt două terenuri private de sport, dar ceea ce facem noi se adresează unei alte categorii de cetățeni, compusă din copii și tineri”, a menționat primarul Felix Borcean.