În Caraș-Severin, mai aproape înseamnă mai scump. Primăria Caransebeș se revoltă

Veșnica problemă a gestionării gunoiului în municipiul Caransebeș îi face pe reprezentanții Serviciului de Salubritate „Transal Urbis” să se gândească la tot felul de soluții pentru ca cetățeanul să nu sufere de pe urma creșterii tarifului la colectarea gunoiului menajer.

Taxa de 80 de lei plus TVA pe tona de gunoi, introdusă de la 1 ianuarie 2017, va crește tariful către populație cu aproximativ 40% de persoană. Dar aceasta nu ar fi singura problemă, anunță directorul Ovidiu Chimigeriu. Contractul cu firma din Oradea de depozitare a gunoiului este valabil până în luna iunie 2017, pentru care plătește 20 de euro pe tonă. Din iunie ar trebui ca deponeul de la Lupac să fie deschis și aici intervine a treia problemă ridicată chiar de viceprimarul municipiului Caransebeș la ședința Colegiului Prefectural. La Lupac va fi tariful mai mare decât la Oradea. De ce?

„De ce la deponeul de la Lupac costul va fi foarte ridicat? La deponeul al cărui proprietar este Consiliul Județean depozitarea unei tone de deșeuri va costa 174 de lei plus TVA, la care se va adăuga și «suprataxa» de 80 de lei, care  a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2017. Credem că redevența inițială stabilită de către Consiliul Județean, de la care s-a pornit licitația pentru selectarea operatorului, a fost prea mare. La alte deponee din țară, ecologice, costurile de depunere sunt semnificativ mai mici”, a declarat viceprimarul municipiului Caransebeș, Marius Isac.