Împrumut de peste patru milioane de lei

Orașul de pe Bârzava a rămas mult în urmă cu plata unor facturi către companiile contractate pentru diferite reabilitări din oraș. Tocmai de aceea, o nouă ordonanță a Guvernului permite administrației locale să obțină bani pentru onorarea contractelor.

Consiliul Local Reșița a aprobat demararea actelor necesare pentru obținerea unui nou împrumut ce depășește suma de patru milioane de lei. Banii obținuți vor folosi la plata unor furnizori de servicii, bunuri și lucrări în oraș și trebuie returnați în maximum cinci ani de zile.

În conformitate cu Ordonanța 3 din 2013, avem posibilitatea să luăm un împrumut pentru a debloca situația financiară existentă, noi cei din administrațiile locale. Bineînțeles că putem vorbi de o monitorizare și de o susținere guvernamentală. E posibil să fi trecut pragul sub nivelul îndatorării dar cred eu că măsura este bună. . Împrumutul a fost făcut pentru plata datoriilor către o serie de firme care au lucrat la școli de exemplu, la obiectivele noastre, la alte sedii ale noastre sau pentru serviciile aferente. Noi vorbim aici de utilități, de servicii pe care ar fi trebuit să le plătim la timp dar nu au fost plătite. Însă, așa cum ni s-a promis, trebuie să primim ajutor bănesc prin alocații bugetare sau prin apariția unor acte normative care vor da posibilitatea să facem acele plăți”, declară Mihai Stepanescu, primarul orașului.

Speranța administrației locale este ca, în urma ședinței de Consiliu Județean, să fie repartizați bani și către oraș. „Bineînțeles așteptăm și ședința de Consiliu Județean unde sperăm ca Reșița să beneficieze de niște sume după o perioadă puțin mai grea, ca să putem să demarăm anumite proiecte și bineînțeles să mai plătim din datoriile specifice perioadei sfârșitului de an”, declară primarul Reșiței.