Ilie Mustăcilă: ,,Timpul mi-l ocupă alţii!”. Există viaţă după politică

I-am votat, le-am urmărit activitatea politică, dar şi pe cea administrativă. Ne-am revoltat atunci când acţiunile lor au fost incompatibile cu aşteptările cetăţenilor judeţului, dar i-am şi uitat imediat ce au ieşit de pe scena politică… cel puţin de pe cea principală. Expressdebanat.ro vă readuce în atenţie oameni care au avut ceva de spus în dezvoltarea judeţului şi în promovarea lui la nivel regional şi naţional.

L-aţi uitat pe Ilie Mustăcilă? Ce face? Cât de retras trăieşte sau cât este de ocupat?

 ,,Timpul mi-l ocupă alţii! Lucrez pe fonduri europene. Am o echipă de oameni cu care pregătesc proiecte pentru comunităţi locale şi pentru privaţi. Avem de lucru“, a declarat fostul om din fruntea judeţului. Firma are  ca domeniu de activitate principal Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. Afacerile cu fonduri europene sunt o înclinaţie mai veche, ea datând de mai mulţi ani, dar fiind acum susţinută în lipsa unui conflict de interese cu o funcţie publică administrativă.

Cât priveşte dorul de viaţa politică, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin spune că nu există. ,,Nu mai vreau să aud de acest capitol. Să se ocupe ăştia tineri!” Pe lângă activitatea în domeniul accesării fondurilor europene, Ilie Mustăcilă îşi păstrează pasiunea pentru albine şi îngrijeşte circa 200 de stupi.

Dar cum era în trecut

Ilie Mustăcilă ţinea titluri în presă în calitate de preşedinte al PSD Caraş-Severin în 2004 şi în continuare în fruntea organizaţiei judeţene şi în 2008; înainte de asta ca membru PD până în 2003, după ce a intrat pe scena politică în calitate de membru fondator al Mişcării Ecologiste. În 2008 a candidat la ocuparea unui fotoliu de deputat în Parlamentul României. Nu a fost ocolit de o serie de acuzaţii şi scandaluri: economice – în perioada în care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, două mandate încheiate în 2004, cu lemn şi terenuri agricole – în contextul muşamalizării unor afaceri la Fârliug, şi în fotbal – prin transferuri considerate ilegale la CSM Reşiţa.

Mulţi foşti oficiali de rag înalt la conducerea judeţului trăiesc retraşi acum din viaţa politică. Motivele sunt variate şi curg de la decăderea din graţiile alegătorilor sau a colegilor de partid la condamnări cu executare a unor pedepse cu închisoarea ori pur şi simplu la vârsta care îi poartă spre un trai mai liniştit, chiar dacă nu acasă. Alţii, mai tineri, au dat viaţa politică şi administrativă pe cea de afaceri. Greii judeţului revin în forţă. De astăzi, în fiecare luni, miercuri şi vineri, doar pe www.expressdebanat.ro!  

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/