Iazul de la Moldomin, sursă nestingherită de poluare. Încă un angajament nerespectat de Guvern!

„Dezvoltarea durabilă a «încremenit» în Clisura de Sus a Dunării“, a constatat Grupul Ecologic de Colaborare Nera, după ce a realizat, în cooperare cu Asociaţia DELIBLATICA (Serbia), o monitorizare a activităţilor de dezvoltare durabilă în zona Clisurii de Sus a Dunării, între localităţile Coronini şi Baziaş.

Monitorizarea a avut în vedere, în cadrul acţiunii organizate de ecologişti în data de 13 mai 2018, activităţile antropice care agresează patrimoniul Parcului Natural Porţile de Fier, precum şi dezvoltarea turismului.

„Atunci când nu bate vântul, pe depozitul de deşeuri miniere de la iazul Tăuşani – Boşneag este o linişte deplină de cel puţin 12 ani, de când societatea Moldomin şi-a încheiat activitatea. Deşi, printr-o decizie din anul 2016, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a obligat Guvernul României să stopeze poluarea localităţilor din Clisură, iar lucrările de ecologizare au ca termen final luna august 2018, pe iaz este linişte şi aceasta până la primul vânt puternic. Iar Clisura Dunării nu duce lipsă de asemenea vânturi“, spune Doina Mărgineanu, consilier pentru relaţii publice al GEC Nera.

Tinerii voluntari din cadrul organizaţiei ecologice au putut vedea şi pasarela-gigant ridicată peste Dunăre în urmă cu 45 de ani sub regimul Ceauşescu, în dreptul rezervaţiei naturale Ostrovul Moldova Veche. „«Monumentului inutilităţii» nu a folosit vreodată la ceva. Ar putea fi un obiectiv turistic cu rezonanţe triste, dar nici turişti nu sunt aici. Iar turiştii, chiar dacă ar vrea să vadă câteva atracţii inedite de pe Ostrovul Moldova Veche, cum este herghelia de căluţi sălbatici, nu pot trece pentru că vaporul achiziţionat de curând în acest scop aşteaptă aprobări guvernamentale de un an de zile pentru a funcţiona“, se mai menţionează în comunicatul de presă al GEC Nera.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Poate nu ştiaţi, dar încă din anul 2012 miniştrii PSD tot promit rezolvarea problemei poluării la Moldova Nouă. Citiţi „Rezolvarea poluării de la Moldomin e prioritară”, un articol despre vizita în zonă efectuată de Rovana Plumb, ministrul Mediului din acea perioadă, însoţită de Ion Mocioalcă, şi atunci deputat PSD de Caraş-Severin şi preşedinte al social-democraţilor din judeţ.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/