Iancu Simion-Simi: „Politică o să fac 100%, dar nu prea găsesc respect pe niciunde!”

Eliberat nu de mult din penitenciar, fostul primar al comunei Glimboca și al orașului Oțelu Roșu ține aproape de politică, el apărând în mai multe fotografii la petrecerile ținute de către membrii organizației ALDE Caraș-Severin.

„Împăratul de pe Valea Bistrei”, așa cum a fost supranumit în perioada în care conducea Primăria Oțelu Roșu, a explicat pentru expressdebanat.ro că nu a intrat în ALDE, dar a confirmat că nu poate sta departe de politică. În plus, el nu are vreo interdicție în acest sens dictată de instanță, așa că așteaptă să găsească un partid pe măsura lui.

„Momentan nu, nu am trecut la ALDE sau la alt partid, deși n-am nicio interdicție. Nu m-am orientat încă, dar politică voi face 100%! Dar să vedem, că nu prea găsesc respect pe niciunde!”, a declarat Iancu Simion-Simi.

Deși spune că nu are nicio interdicție, lucrurile stau puțin altfel. Doar până la anul, ce-i drept! ANI l-a găsit în conflict de interese și a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara care l-a trimis în judecată. Judecătoria Caransebeș a decis printre altele: „în temeiul art. 71 alin. 2 C. pen. raportat la art. 64 alin. 1 lit. a) teza II şi lit. b) C. pen., interzice inculpatului, pe perioada executării pedepsei principale aplicate, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 35 alin. 1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a) teza II, lit. b) şi lit. c) C. pen., pe o perioadă de 2 după executarea pedepsei principale. Procurorii au atacat sentința la Curtea de Apel Timișoara, dar apelul a fost respins, sentința Judecătoriei Caransebeș rămânând definitivă. Cu alte cuvinte, Iancu Simion Simi are, până în 2018, asemenea interdicții. Cu doi ani înainte de următoarele alegeri locale, care vor avea loc abia în 2020. Exact la timp!