Hurduzeu nu mai încercuiește date din calendar! Să fie totuși septembrie o lună cu noroc…?

„Deponeul de la Lupac va fi pus în funcțiune”. Atât aflăm de la președintele Consiliului Județean, care nu se mai grăbește să arunce cu termene exacte, probabil convins de faptul că ele nu pot fi respectate. Și totuși…

De la date calendaristice exacte, s-a trecut la „perioada următoare”, una pe care a îmbrățișat-o acum și Silviu Hurduzeu. Deponeul de la Lupac pare să fie cel mai greu proiect din istoria județului, pe care nu mai puțin de 6 președinți de Consiliu Județean s-au chinuit să-l pună pe picioare. Dar parcă nu-i chip! Și totuși… Silviu Hurduzeu se încumetă să mai creadă o dată în cuvântul constructorului, în ciuda eternelor probleme care apar.

„Va fi pus în funcțiune. Veți vedea că se toarnă asfalt pe acel drum, au apărut câteva probleme pe care sper să le rezolvăm în perioada următoare. Avem o promisiune din partea constructorului, că în decurs de maximum două săptămâni va reuși să definitiveze. Încercăm să rezolvăm toate problemele pentru a da cât mai repede drumul la centrul integrat de management al deșeurilor. Două-trei săptămâni, vă spuneam că mai sunt câteva defecțiuni apărute în această perioadă care sper să fie remediate”, este cea mai recentă declarație a lui Silviu Hurduzeu referitoare la deponeul de la Lupac.

Două-trei săptămâni ar însemna luna septembrie 2018. Procesul verbal de recepție a lucrărilor a fost semnat în 4 ianuarie 2018, dar de atunci… pauză. Așa că cine mai poate fi optimist? Până și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a dat un termen exact într-o vizită la Reșița: 15 iulie. Știa despre un utilaj defect, care, spunea doamna Gavrilescu, poate fi înlocuit în cel mult două săptămâni. Nu e tocmai așa, susține însă președintele Consiliului Județean.

„Acum și eu pot să dau termene. Nu e defect un utilaj, un utilaj a fost achiziționat cu aprobarea inginerului, adică a firmei de consultanță pe care Consiliul Județean a luat-o pentru a putea derula acest proiect. A fost luat un utilaj, de acest utilaj se știa în caietul de sarcini când a fost scos la licitație serviciul de operare la centrul integrat de management al deșeurilor. Se știa despre acel utilaj ce parametri are, în probele făcute cu operator înainte de a da drumul, acel utilaj nu era în parametri și la ultima probă, banda transportatoare s-a blocat. Dacă doriți detalii tehnice exacte, este un tocător cu ciocănele și ar fi trebuit un tocător cu cuțite”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Între ciocănele și cuțite există diferențe evidente, dar nu este încă evident cine va plăti greșeala… A fost o soluție propusă de către constructor și firma de consultanță a Consiliului Județean a fost de acord cu această variantă. Este o procedură și va fi și o procedură prin care vom încerca să recuperăm plata acelui nou utilaj de la cei care au greșit și cu siguranță vor fi procese pe care Consiliul județean le va derula. N-am o sumă în momentul acesta, vom vedea, se va face și o analiză la momentul respectiv, există posibilitatea poate să și funcționeze în paralel, dar cu siguranță nu va plăti Consiliul Județean acest lucru și orice defecțiune apare la deponeu nu va fi plătită de Consiliul Județean, pentru că nimeni nu își va asuma un astfel de lucru. Vom face expertize și în urma expertizelor vom încerca să recuperăm bani de la cei care au greșit”, explică Silviu Hurduzeu.

Noi expertize pentru a găsi vinovați, procese și analize care vor avea aceeași finalitatea: întârzierea deschiderii deponeului de la Lupac. Așa că viitorul nu este deloc roz pentru primarii care au ajuns la fundul sacului în ceea ce privește gestionarea deșeurilor. Din contră, viitorul miroase tot mai rău…

CITEȘTE ȘI: Când „perioada următoare” înseamnă 12 ani… Iar numărătoarea continuă, pe banii cărășenilor!

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/