Iese soarele la Herculane

casinoherculane by sungarden

Administraţia locală din Băile Herculane a pus la punct un plan care va îmbunătăţi condiţiile de viaţă, atât ale localnicilor, cât şi ale turiştilor, pe care speră să-i atragă în număr cât mai mare pe Valea Cernei.

 

publicitate online in ziar Express de Banat

Proiectul “Reabilitarea infrastructurii de turism din stațiunea balneară Băile-Herculane” are o valoare de 4,5 milioane de euro şi prevede refacerea unui număr de 17 străzi. Pe lângă acestea, în programul de reabilitare finanţat din fonduri europene vor mai intra şi cinci poduri.

Un al doilea proiect, care vizează străzile Trandafirilor şi Gării, finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost făcut în aşa fel încât să se evite o muncă inutilă, după cum explică primarul Nicuşor Vasilescu. „Am aşteptat să terminăm lucrările la reţeaua apă şi canalizare. Altfel, am fi fost puşi în situaţia de a asfalta străzile şi apoi le-am fi spart din nou. E an electoral şi ar fi dat bine să încep reparaţiile până la alegeri, dar am decis să nu ne batem joc de banii publici. Bugetul local nu mai suportă greşeli de administrare”, a spus primarul.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Finanţarea pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din oraş vine tot de la Uniunea Europeană. Actuala staţie de epurare, situată la ieşire din Pecinişca, va fi înlocuită cu una nou-nouţă. Vor fi schimbate conductele de apă potabilă şi canalizare pe porţiunea Fabrica de Pâine- blocuri Piaţă, precum şi întreaga reţea de canalizare a blocurilor din zona Pieţei agroalimentare. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 9,3 milioane de euro.

Una dintre problemele care le dau bătăi de cap altor primari din judeţ este o amintire la Băile Herculane. Pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor, în anul 2009 a fost realizat proiectul Sistem de gestionare a deşeurilor în zona Băile Herculane, finanţat din fonduri europene. „Acesta a constat în construirea unei staţii de selecţie şi transfer cu o suprafaţă de 540 mp, instalaţie de sortare, instalaţie de compactare, un încărcător cu cupa şi grefier, un motostivuitor baloţi deşeuri reciclabile, 410 containere şi trei mijloace de transport deşeuri”, a precizat primarul Nicuşor Vasilescu. Staţia deserveşte 26.000 de persoane, reprezentând populaţia întregului oraş şi a zece localităţi învecinate.

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/