HC Adrian Petrea Reșița pierde teren în Liga Zimbrilor

În ultimul meci al etapei a opta din Liga Zimbrilor, HC Adrian Petrea Reșița a pierdut astăzi, pe teren propriu, cu 25-28 (12-15), în fața echipei CSA Steaua București. Echipa reșițeană este momentan în afara locurilor de play-off.

Adrian Petrea a surprins asistența, începând meciul cu o formulă în care s-au aflat jucători care au evoluat mai puțin până acum, cu toate că în primul 7 s-a aflat veteranul Eremia Pîrîianu. Steliștii au condus ostilitățile și la jumătatea primei reprize conduceau cu 9-6, moment în care antrenorul Adrian Petrea a solicitat timp de odihnă și a introdus în teren „artileria grea”. La rampă a ieșit Alexander Starchenko, foarte sigur pe el în aruncările de pe extremă, însă la pauză Steaua conducea cu 15-12.

Reșițenii au reușit să rămână în joc, însă nu s-au putut apropia decât la un gol de adversarii lor, elevii lui Ovidiu Mihăilă fiind mult mai pragmatici. Pe final, diferența a crescut în favoarea steliștilor, reșițenii riscând totul după ce au scos și portarul. Revenit în teren după un atac ratat de echipa sa, portarul Andrei Drăghici a plonjat la marginea propriului semicerc și a scos o minge dificilă, expediată de oaspeți din propria lor jumătate de teren.

„Nu mă dau bătut, chiar dacă am pierdut meciul cu Steaua. Eu nu sunt om care renunță așa ușor. Ne-am proprus trei victorii din aceste trei meciuri pe care le avem, cu Steaua și cu Turda acasă, și cu Satu Mare în deplasare. N-a fost să fie cu Steaua, mergem mai departe. Suntem destul de jos în clasament, trebuie să acumulăm puncte, altfel situația va deveni destul de dificilă. Ne vom îndepărta de plutonul primelor opt echipe și ne va fi foarte greu să ne îndeplinim obiectivul”, a spus Adrian Petrea.

HC Adrian Petrea: Drăghici, Tevzadze – Starchenko (6 goluri), Dospinescu (4), Popovici (4), Trifkovic (3), Rohozneanu (3), Bahan (2), Vaidasigan (1), Turcu (1), Heimbach (1), Ignat, Pârvan, Huta, Pîrîianu.

Echipa reșițeană rămâne pe locul 12 al clasamentului, cu 7 puncte. În etapa viitoare, HC Adrian Petrea va juca pe terenul ultimei clasate, CSM Satu Mare, echipă care nu a acumulat niciun punct până acum.