Gugulanii au dat recital la Amara! Sunt cei mai tari la lupte pe plajă!

Georgiana Copăceanu este pentru al doilea an consecutiv campioană națională la lupte pe plajă la categoria 50 de kg. Surpriza plăcută a venit și din partea lui Ioan Liuba, care a obținut medalia de aur la categoria +70 de kg.

”Georgiana a învins-o pe campioana națională Ana Maria Pârvu din Mangalia, iar Liuba, care este destul de masiv pentru vârsta lui, a avut mult mai multe meciuri de câștigat pentru a ajunge în finală, unde l-a învins pe Antonio Coman, de la CSS Târgoviște”, ne-a declarat antrenorul Dumitru Toc, care se mândrește cu cele mai bune performanțe din istoria luptelor în Caransebeș, prin acești doi sportivi de excepție.copăceanu

Peste 200 de fete şi băieţi, de la 50 de cluburi din țară, s-au luptat corp la corp pe nisip în cadrul Campionatului Naţional Individual de Lupte pentru juniori şi cadeţi, organizat pentru al doilea an consecutiv pe plaja Zorilor din Amara. Preşedintele FRL, Răzvan Pârcălabu, prezent la şedinţa tehnică a competiţiei, a ținut să încurajeze tinerii către practicarea acestui sport, spunând că sportivul care obţine o medalie olimpică primeşte rentă viageră pe viaţă.

La apropiatele Jocuri Olimpice de la Rio-Brazilia, Federaţia Română de Lupte se prezintă cu cinci sportivi, patru băieţi şi o fată, reșițeanca Alina Vuc. În contextul actual al sportului românesc, FRL speră la o medalie la competiția supremă, deşi se preconizează o ediţie săracă în premii pentru sportivii din România.

Datorită organizării impecabile a Campionatului European de Juniori, FRL a obţinut organizarea în 2018, la Bucureşti, a Campionatului European pentru seniori, eveniment care se desfăşoară pentru a doua oară în România, din toată istoria Federaţiei, ne-a precizat antrenorul Dumitru Toc.