Gheorghe Țundrea, escrocul care a păcălit Clisura Dunării, ajunge în fața judecătorilor

Înșelăciuni ca la carte și-a trecut în palmares Gheorghe Țundrea din Coronini, reușind să păcălească mai mulți oameni din Gârnic sau Sichevița să îi dea mașini și chiar mii de euro în schimbul falsificării unor acte.

Gheorghe Țundrea a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență. Procurorii susțin că acesta a racolat mai multe persoane cărora le-a promis, contra unor sume de bani şi alte foloase, că va face rost de diferite documente de la diverse instituţii ale statului, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari pe care îi va determina să elibereze acte oficiale neconforme cu realitatea. Țundrea promitea acte de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, AJOFM Caraş-Severin şi ITM Caraş-Severin.

Tot procurorii mai spun că Gheorghe Țundrea s-a înțeles cu un bărbat din Gârnic pentru a-i rezolva acestuia menţionarea în cartea de muncă a unei perioade de vechime în muncă, eliberarea diplomei de bacalaureat pentru fiica sa şi alte înscrisuri oficiale, primind în schimb un autoturism Audi 80. „Totodată, a primit sume de bani de la numiţii I. V. şi J. E., pentru a le facilita acestora înscrierea fictivă în cartea de muncă a unei perioade de vechime în muncă, cu scopul obţinerii pensiilor. În activitatea infracțională, inculpatul Ț.G. a primit ca foloase … suma de 2.500 lei de la V.A. prin fiul V.M., suma de 3.500 lei de la numita J.E., precum și suma de 600 de euro de la I.V”, transmit procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. Țundrea a fost trimis în judecată la Tribunalul Caraș-Severin.

„Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a fost avizat sub aspectul legalităţii şi temeiniciei de către conducătorul instituţiei, doamna prim-procuror, Iancu Laura Gabriela. Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai declară procurorii.